29|04

Steven van Mourik blikt vooruit naar duel tegen VC Sneek

Afgelopen zaterdag hebben de dames van Sliedrecht Sport een uitstekende uitgangspositie weten te bemachtigen, door in de heenwedstrijd in en tegen Sneek met 0-3 te winnen. Deze zaterdag staat de return op het programma, waar het winnen van twee sets genoeg is om te mogen strijden in de finale voor het landskampioenschap.

Tien jaar geleden was VC Sneek de laatste horde op weg naar het eerste landskampioenschap. Een decennium later staat dezelfde tegenstander een ronde eerder op het programma. De palmares van Sliedrecht is in de tussentijd behoorlijk uitgebreid, maar er is nog genoeg ruimte op de plank. De volgende prijs is binnen handbereik, maar dan zal eerst VC Sneek aan de Sliedrechtse prijzenhonger moeten geloven.

Nog even terugblikken op de wedstrijd van afgelopen zaterdag. VC Sneek wist het enkel in set 2 (24-26) spannend te maken. Set 1 (21-25) en set 3 (18-25) gingen duidelijker naar de Sliedrechtse dames. Jolijn de Haan werd met 19 punten absolute topscorer van de wedstrijd en ook Denise de Kant en Carlijn Ghijssen-Jans wisten op het midden de nodige punten te scoren. Dames 1 zette met de overwinning de reeks overwinningen tegen Sneek voort. Ook beide wedstrijden in de competitiefase en de wedstrijd in de beker werden gewonnen door Sliedrecht.

Een cliché, maar in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Sliedrecht Sport zal zaterdag alles uit de kast moeten halen om de finaleplaats veilig te stellen. De sportwereld kent tal van comebacks. Aan de speelsters en staf, maar ook zeker het publiek de taak om de dreiging uit Friesland te neutraliseren. Alles zal moeten kloppen. Iedere pass, iedere set-up, iedere aanval. Alles onder aanmoediging van het publiek.

Je hoort het: jouw steun is meer dan welkom. Zaterdag 30 april, 20:00 in De Basis. Entree is gratis.