28|10

Steven van Mourik: ‘zaterdag hegemonie of langzaamaan?’

Na lang wachten zijn we afgelopen zaterdag eindelijk begonnen, maar staat komend weekend alweer de derde wedstrijd van de Eredivisie Dames op het programma. Vanuit Meijel komt Peelpush Dames 1 naar het baggerdorp om het op te nemen tegen de Sliedrecht Sport Dames 1. Zo vroeg in het seizoen is het altijd zoeken naar de juiste prognose. Welk team staat waar en wat kunnen we verwachten? Bovenal: weet de sterk vernieuwde selectie van Sliedrecht Sport de hegemonie direct voort te zetten of wordt er langzaam aan een even succesvolle formatie gebouwd?

Steven van Mourik: ‘zaterdag hegemonie of langzaamaan?’

Trainer-coach Elroy Bezemer zal willen voortborduren op de positieve dingen uit de wedstrijd tegen VV Utrecht van afgelopen zaterdag. Een belangrijk wapenfeit is de scoringsdrift van de pas laat aangesloten Jolijn de Haan en Iris Vos. De twee speelster konden aan de selectie worden toegevoegd na de terugtrekking van Team24 en lieten zich in de eerste wedstrijd veelvuldig gelden. Ongetwijfeld heeft de technische staf nog genoeg verbeterpunten opgemerkt. Aan de speelsters, nieuw of reeds ingeburgerd, deze tot zich te nemen en elke week dat stapje extra te kunnen zetten.

Bij Peelpush zien we met Celine Keijsers en Laura de Jong twee speelsters terug die in het verleden het blauw-wit mochten dragen. De equipe van coach Johan Leenders is het seizoen goed begonnen met een 3-0 overwinning. Voordat zij het zaterdag tegen Sliedrecht opnemen, spelen zij op vrijdagavond nog een wedstrijd tegen Voltena. Nadelig door een zeer korte herstelperiode of juist een voordeel omdat de routine er nog ingebakken zit?  Dat zal zaterdag moeten blijken.

U leest het: Een nieuwe selectie, een nieuwe staf, een nieuw seizoen, maar hopelijk hetzelfde publiek en sfeer in de inmiddels vertrouwde sporthal De Basis. Om 20:00 uur fluit de scheidsrechter voor de start van de wedstrijd. Graag tot dan!


Terug naar nieuws overzicht


Business Club