02|11

Steven zit al met zijn gedachten bij Sudosa

En dus levert dat weer een fraaie voorbeschouwing op van zijn hand... N-joy!

Steven zit al met zijn gedachten bij Sudosa

Tekst: Steven van Mourik. Foto: Peter Verheijen

We kunnen ons weer opmaken voor een avond topvolleybal in sporthal De Basis. Sliedrecht Sport Dames 1 ontvangt zaterdag de selectie van Sudoda-Desto uit Assen. Een mooi affiche in een hopelijk even fraaie ambiance. Sudoda-Desto staat met een wedstrijd minder slechts één puntje voor, wat beide teams op papier aan elkaar gewaagd maakt. Bij een overwinning voor de thuisploeg zal de stand er echter compleet anders uitzien.

Afgelopen weekend speelde Sliedrecht Sport de uitwedstrijd tegen de dames van Zwolle. Helaas bleek de tegenstander op dit moment nog net een maatje te groot en bleef Sliedrecht hen zeker in de eindfase van iedere set het antwoord schuldig. Met 25-20, 25-21 en 25-19 – alle in het voordeel van Zwolle – keerde het blauw-witte vlaggenschip puntloos terug naar Sliedrecht.

De bezoekers uit Assen spelen dit jaar pas hun tweede seizoen op het hoogste niveau. Waar ze vorig jaar al verrasten met een plek in de kampioenspoule, willen ze dit jaar definitief mee doen voor het landskampioenschap. Wat dat betreft zijn zij uitstekend begonnen. Met negen punten uit vier gespeelde wedstrijden vinden zij zich terug op de derde plek in de Eredivisie. Een speelster om rekening mee te houden is de diagonaal aan zijde van Sudosa-Desto, Paula Boonstra. Zij voert op dit moment het topscorersklassement aan met een totaal van 89 punten.

Waar Sudosa-Desto zich vast kan klampen aan de scores van Boonstra, telt bij Sliedrecht Sport het collectief. Sliedrecht nestelt zich als team zowel serverend als passend in de top van de klassementen en staat blokkerend zelfs bovenaan. Sterke punten waar de equipe van trainer-coach Elroy Bezemer op voort kan borduren gedurende de rest van het seizoen.

Doorslaggevend kan het thuisvoordeel zijn. Met alleen de nederlaag in de Challenge Cup en in competitieverband drie overwinningen, heeft De Basis een afschrikwekkende werking op menig tegenstander. De support van het publiek geeft het team vleugels om naar grote hoogtes te stijgen. Jullie steun is dan ook meer dan welkom deze zaterdag. Om 20:00 uur klinkt het eerste fluitsignaal, volgen jullie dat op met luid applaus?


Terug naar nieuws overzicht


Business Club