18|12

Streekderby voor Sliedrecht

Dichterbij huis dan de wedstrijd tegen het Werkendamse Voltena (of eigenlijk: Nieuwendijk), krijgen we het vooralsnog niet in de Eredivisie. Het leverde echter geen spannende streekderby in de beste zin van het woord op. Vanaf halverwege de tweede set lieten onze vrouwen hun kracht zien en werd razendsnel de 3-0 op het scorebord getoverd.

Tegen de oude club van Jolijn speelde zij nou juist niet mee en werd er met Kirsten afgetrapt in de verder vertrouwde formatie. In de eerste set leidde dat nog best wel tot een potje, alhoewel de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat dat pas was nadat Rochelle en Vera hun plaatsen afgestaan hadden aan Julia en Eline bij 19-13. De Brabantsen kwamen terug tot 20-18, maar nimmer kwam de eetvictorie in gevaar: 25-21.

In de tweede set kwam Voltena zelfs even op voorsprong (6-8) en ging het aardig gelijk op tot aan de 15. Julia kwam voor Kirsten en het leek het sein om de versneller aan Sliedrechts zijde in te zetten. Vooral verdedigend ging alles een tandje fanatieker en haalde de blokkering al het venijn uit de aanval van de Voltena ladies. Drie Werkendamse punten later was de set dan ook ten einde: 25-18.

In de derde set ging ons Dames 1 waar het in de tweede set gestopt was. Vrijwel alles werd afgeblokkeerd ()5-1 werd 13-6) en een fraaie servicereeks van Carlijn moet de Voltenezen tot wanhoop hebben gedreven (17-7). Op 20-8 mocht Eline het setten voor haar rekening nemen en met 25-10 werd de klus met 63 minuten geklaard. Niet voor niets bestaan de eerste vijf op de topscorerslijst voor deze wedstrijd alleen uit Sliedrechtsen: Carlijn (12), Christie (11), Vera (10), Denise (9) en, jawel, spelverdeelster Rochelle (7).