28|05

Team en staf Dames 1 Sliedrecht Sport compleet

Met middenaanvalster Denise de Kant en assistent trainer-coach Dineke van Dijken zijn de Dames 1-selectie en staf van landskampioen Sliedrecht geheel op orde. “Het team is in balans”, aldus trainer-coach Vera Koenen. “Alle posities zijn wederom sterk bezet. We gaan weer strijden om het landskampioenschap en alle bekers.”

Team en staf Dames 1 Sliedrecht Sport compleet

Denise de Kant (20) maakt met Koenen de overstap vanuit volleybal combinatie Spaarnestad. Zij speelde daar de afgelopen vijf jaar in Dames 1, waarvan de laatste jaren in de Eerste Divisie. De 1,90 meter lange midden doorliep de jeugd bij SAS ’70 en VC Hoofddorp. Denise rondt voor de zomer haar bachelor ‘Gezondheid & Leven’ aan de Vrije Universiteit in woonplaats Amsterdam af en gaat daarna aan de slag met een masteropleiding.

Veelbelovend
Koenen: “We hebben gekozen voor Denise als nieuwe veelbelovende middenspeelster. Zij heeft alles in zich om een sterke eredivisiespeelster te worden en krijgt de tijd om te wennen aan ‘power’ in de Eredivisie. Ik heb Denise reeds drie jaar training gegeven en ben, net als de assistent-trainers na een week meetrainen, overtuigd van haar talent.”

Denise de Kant: “Ik vind het een hele grote eer om deel te kunnen zijn van dit team en deze club en ik heb ontzettend veel zin in het aankomende seizoen!”

Dineke keert terug
Afgelopen seizoen was Dineke van Dijken (34) nog teamgenoot van De Kant bij Spaarnestad. Inmiddels heeft ze haar speelstersloopbaan beëindigd en begint nu bij Sliedrecht als assistent-coach, naast Nienke de Waard. Ze speelde vanaf haar 21e drie seizoenen in het blauw-witte shirt van Dames 1 en kwam op Eredivisieniveau ook uit voor Nesselande en Taurus. Haar laatste twee seizoenen speelde ze onder Vera Koenen bij Spaarnestad en daarvoor kwam de middenaanvalster uit voor Inter Rijswijk. Van Dijken werkt als gymdocent in Leiden.

Vrolijk en positief
“In totaal heb ik drie jaar met Dineke gewerkt”, licht Koenen toe. “Ik was haar coach in haar eerste eredivisiejaar bij Sliedrecht. Toen was ze pas 21 jaar en kwam net kijken. Ook de laatste twee jaren van haar volleybalcarrière bij Spaarnestad trainde ik haar. Zij heeft zich in die lange loopbaan ontwikkeld tot een hardwerkende vrouw, die met een zeer vrolijk, positief karakter een fijne sfeer in een groep kan brengen. Ik zie in haar een goede aankomende trainster. Ik ga haar in die rol begeleiden en laten groeien.”

Team op volle oorlogssterkte
Daarmee is het hele team van Sliedrecht op orde. Met de komst van De Kant is de opvolgster van Annemiek Manschot bekend. De andere middenaanvalster zijn Carlijn Ghijssen-Jans en Demi Korevaar. Als passer-loper staan Esther van Berkel, Esther Hullegie, Fleur Savelkoel en Christie Wolt aan de lat. Op de spelverdeling zijn dat Ana Rekar en Sarah van Aalen. Daarnaast bestaat de selectie uit libero Florien Reesink en diagonalen Brechtje Kraaijvanger en Jolijn de Haan.

Staf compleet
In de begeleiding vervangt Van Dijken Erik Koppelaar. Samen met Koenen, De Waard, trainer Frank Vlot en manager/analist André Schild vormen zij de technische staf. De medische staf is ongewijzigd gebleven.

Foto: Dineke van Dijken


Terug naar nieuws overzicht


Business Club