15|01

Teleurstellend verlies H1 in eigen huis

Een thuisduel tegen de nummer laatst, oftewel een uitgelezen kans om voor de derde maal op rij drie punten te pakken. Helaas ging dat feest niet door. In wat ook weleens de regio derby wordt genoemd, bleek VCN een te hoge horde: 0-3.

Verslag: Volleybal.nl. Foto: Pim Waslander

Hekkensluiter VCN heeft zaterdagavond voor een grote verrassing gezorgd door te winnen van het hogere gerangschikte Sliedrecht Sport. Het team van trainer/coach Martijn van Goeverden scoorde de eerste twee punten van de wedstrijd, maar keek daarna voortdurend tegen een achterstand aan. VCN won de set met 22-25 en nam direct een voorsprong in de tweede set. Ook die werd gewonnen met 22-25. Even leek het erop dat Sliedrecht er een vierde set uit zou slepen. De ploeg had in de slotfase van de derde set een 23-20 voorsprong, maar VCN scoorde vier punten op rij en verzilverde even later hun tweede matchpoint: 24-26.