20|02

The Girls MC3 geeft nooit op

Om 12.00 uur spelen in Rotterdam... we willen echt niet zeuren over de tijd, want álles is beter dan 09.00 uur, maar dit was wel even puzzelen met ons voedingsschema. Want geloof ons... duiken met een volle maag is geen pretje!

Dus met een stevig ontbijt achter de kiezen moesten we om 10.45 uur verzamelen bij De Basis. Allemaal uitgeslapen gezichten, zo leuk om te zien! ?
Na een snelle warming-up begonnen we aan de eerste set. We merkten al snel dat die klasse hoger ook echt wel sterkere tegenstanders brengt, leuk! Die eerste set moesten we hun spel gaan ontcijferen. Wat zijn hun sterke punten en waar kunnen wij ze pakken? Want eerlijk is eerlijk… veel van onze punten waren foutjes van hen (25-17).
De tweede set kregen we ze steeds beter door! Er zat een rally in die bijna net zo lang duurde als de hele eerste set… pfoe, daar werden we even getest op uithoudingsvermogen. Maar het punt was uiteindelijk voor ons! Dit keer niet alleen punten door hun foutjes, maar maakten we ze ook echt zelf (prachtige trouwens)! Het ging mooi gelijk op en tot vlak voor het einde stonden we zelfs voor! Helaas ging het toch nog mis. Ook de tweede set was dus voor Volley Zuid (26-24).
Waar vorige week de koppies gingen hangen na een achterstand moest dat nu anders! We hebben gedoken, gesprongen en aces gemaakt. Ook de tribune, met best wat Sliedrecht Sport supporters, liet zich horen (sorry meiden!) en werd uitzinnig na het winnen van de derde set (17-25)!
De vierde set was vergelijkbaar. Alleen hebben we nog verder gedoken, nog hoger gesprongen en zelfs met een geblesseerde pols de mooiste service-punten gepakt! Ja,ja: 17-25 en 2-2!
En toen de alles beslissende vijfde set! Konden we onze rust bewaren? De start ging niet zo lekker. Tot de 11 punten ging het gelijk op, maar keken we wel steeds tegen een achterstand aan. Het publiek op de tribune heeft veel gymnastische bewegingen moeten uitvoeren om alle punten te kunnen volgen (stom hek!), maar dat waren er uiteindelijk wel 15 voor ons (12-15)! Een 2-0 achterstand werd een 2-3 overwinning!
Dat wij hiervan genieten is logisch toch?
En oh ja… voor de duidelijkheid, dit was ‘gewoon’ onze derde competitiewedstrijd .. maar we (wij toppers, maar ook het publiek op de tribune) hebben het ervaren als een kampioenswedstrijd ??