06|03

Tik voor Dames 1

Alhoewel het na eerdere wedstrijden nog wel eens klonk dat Apollo het beste in Sliedrecht naar boven haalde, was dat gisteravond niet het geval. Met 3-0 werd van de Bornesen verloren. De eindstand doet overigens geen recht aan het spannende verloop van de sets. In elke doorloop was het close, maar het kwartje wilde maar niet onze kant op vallen.

Uit het verslag op Vizier op Volleybal:

Apollo maakte het verschil vooral aan het net. Met 47 om 40 aanvallende punten en 8 om 5 blokpunten. De midspeelsters Marije ten Brinke (16 punten) en Carlijn Koebrugge (8 punten) speelden daarin een belangrijke rol.  Vanaf de buitenkant namen Jette kuipers (13), Juliët Huisman (11) en Tess de Vries (9) de punten voor hun rekening. Absolute topscorer werd echter Jolijn de Haan met 26 punten, Kirsten Wessels kwam bij Sliedrecht als tweede tot 7 punten.

Apollo 8 en Sliedrecht Sport waren in de eerste set aan elkaar gewaagd. Niet alleen in de eindstand maar ook gedurende de set. De tussenstanden 4-6, 6-9 gaven aanvankelijk Sliedrecht het voordeel, bij 9-9 was dat weg en liepen de teams gelijk op. De 12-14 werd door o.a. een kill-block van Marije ten Brinke en een ace van Carlijn Koebrugge 15-14. Jette kuipers, die in de eerste set een stuk of acht punten voor haar rekening nam, serveerde een ace voor de 19-17 stand en Apollo begon met twee punten voor aan de big points.

Op 23-21 stond dat verschil er via de side out nog, een technische aanvallende fout maakte 23-22, waarna het breakpoint voor de gelijkmaker zorgde. Time out Apollo 8. Jette Kuipers zette Apollo 8 op setpoint, Sliedrecht maakte het onschadelijk, maar kon dat daarna niet nog een keer toen de 25-24 door Marije ten Brinke op de borden kwam.

Sliedrecht Sport kon in de tweede set na 18-18 afstand nemen. Tot aan dies tand was het met een paar punten verschil in het voordeel van voor thuisploeg (13-11, 15-13) gelijk opgaand geweest. Kirsten Wessels sloeg Sliedrecht met een paar punten achter elkaar naar de 18-22 tussenstand. Twee kadootjes en twee eigen scores hadden die achterstand bij 23-23 weggewerkt.

Sliedrecht Sport kwam via een uitgekiende plaatsbal van Jolijn de Haan op setpoint, een blok en een lobje van Tess de Vries draaiden dat om (25-24), de foutserve deed de voorsprong teniet. Sliedrecht gaf nog een kadootje weg (26-25), waarna Apollo 8 met een kill-block de set voor zich besliste.

Het set verloop in de derde set kende bij 10-6 en 11-7 een mooie voorsprong voor Apollo 8, die echter na een paar aces van Sliedrecht Sport voor de 11-10 tot één puntje geslonken was. Bij 14-14 hadden de gasten het voordeel naar hun kant gehaald, met een ace maakte Apollo 8 het breakpoint voor de 17-16 stand, waarop twee side outs volgeden (18-17).

Marije ten Brinke serveerde twee aces (20-17), Fleur Meinders scoorde met een tweede bal waarmee Apollo 8 het mogelijk beslissende gaatje van vier punten had geslagen. Dat verschil stond er bij 23-19 nog, was echter na scores van Christie Wolt en Jolijn de Haan tot één geslonken bij 23-22, waarop de tweede time out van Apollo volgde. Jette Kuipers scoorde meteen na de pauze, een kill-block besliste opnieuw de set.

Hier lees je het hele verslag op Vizieropvolleybal.nl.