18|04

Toch nog een landskampioen? Roy Kroon blikt vooruit…

Nu de vlaggenschepen van Sliedrecht Sport zijn uitgeschakeld in de strijd om het landskampioenschap, leek blauw-wit bij de senioren dit jaar geen grote prijs te kunnen bijschrijven op het palmares. Niet is echter minder waar: Zaterdag 20 april kan Heren 2 zich kronen tot “Amateurkampioen van Nederland”.

Toch nog een landskampioen? Roy Kroon blikt vooruit…

Tekst: Roy Kroon

Het noodgedwongen opdelen van de Topdivisie in corona-tijd heeft in ieder geval één positief iets opgeleverd: een prachtig slot van het seizoen 2023/2024. Want niets is zo mooi als in een rechtstreeks duel uitvechten wie zich kampioen van Nederland mag noemen. In onze eigen De Basis strijden de lokale helden, met aan het roer onze ‘cultuurbewakers’ Egbert en Gert-Jan, tegen de kampioen van de andere Topdivisie: Sudosa-Desto uit Assen.

Het belooft een prachtige strijd te worden tussen twee kampioenen. Sliedrecht Sport heeft een steady seizoen achter de rug, met in het team een aantal routiniers gecombineerd met fraaie talenten. Eigenlijk kunnen we bij Sudosa zo’n zelfde soort selectie optekenen. Mooi om te zien dat opleiden blijkbaar hand in hand kan gaan met presteren.

Het verschil: Heren 2 van Sliedrecht Sport is het ‘schaduwteam’ van ons Heren 1. Sudosa is hét eerste team van de vereniging. Normaliter zou je dus zeggen dat Sudosa een licht voordeel heeft als het gaat om presteren onder druk. Maar als je de namen in de selectie van Heren 2 goed bekijkt, dan is grote wedstrijden spelen iets waar onze mannen zich niet meer zo druk om maken.

Daarnaast zal de relativiteit zelve, Egbert op ’t Hof de mannen goed voorbereid de wei in sturen. Samen met het thuisvoordeel van onze eigen De Basis, het fraaie tijdstip van 17.00 en het slechte weer dat voorspeld wordt, kan het niet anders dan dat het een prachtige wedstrijd zal worden.

Tot zaterdag!


Terug naar nieuws overzicht


Business Club