29|11

Topdivisie en lager: geen wedstrijden meer in 2021

De resterende competitiewedstrijden in het kalenderjaar 2021 voor de Topdivisie en lager worden uitgesteld. Dit geldt voor zowel de senioren- en de jeugdcompetities als de wedstrijden uit het regionale bekertoernooi. Ook de achtste finales van het nationale bekertoernooi gaan aankomend weekend niet door. Dit heeft de Nevobo vandaag besloten naar aanleiding van de nieuwe kabinetsmaatregelen die sinds zondag gelden.

Topdivisie en lager: geen wedstrijden meer in 2021

“We zijn ervan overtuigd dat het voor iedereen heel belangrijk is om in deze tijd te blijven sporten en bewegen”, licht Guido Davio, algemeen directeur Nevobo toe. “Vanzelfsprekend zijn we niet blij met dit besluit, maar we willen door de wedstrijden eruit te halen, verenigingen de ruimte geven om op die momenten leden de zekerheid te bieden van trainingsaanbod waardoor zoveel mogelijk mensen kunnen blijven volleyballen en onderdeel blijven van de vereniging. We gaan nu aan de slag om ons voor te bereiden op het tweede deel van de competitie.”

Afgelopen vrijdag maakte het demissionaire kabinet bekend dat er van zondag 28 november tot 19 december van 17.00 uur tot 05.00 uur niet gevolleybald mag worden. De Eredivisie mag wel doorgaan, maar dan zonder publiek. Doel van de maatregelen is om de snelle toename van het aantal coronabesmettingen en de ziekenhuisopnames af te remmen.

Jeugdcompetities – eerste helft
De najaarscompetitie wordt niet meer ingehaald. Voor de bepaling van de competitiestand van de eerste helft wordt gebruik gemaakt van het wedstrijdquotiënt. Deze wijziging in de systematiek wordt half december doorgevoerd in de stand en dan wordt duidelijk wie er kampioen wordt. Hier lees je meer over de berekeningswijze.

Nationale en regionale bekercompetitie
Op zaterdag 4 december stonden de achtste finales van het nationale bekertoernooi op het programma (driekampen). Hieraan zouden behalve de Eredivisieteams ook teams uit de Topdivisie, 1e divisie en 2e divisie deelnemen. De niet-Eredivisieteams die nog actief zijn in het bekertoernooi zouden zich zeer beperkt tot niet kunnen voorbereiden op de achtste finales. De Nevobo gaat daarom op zoek naar alternatieven voor het nationale bekertoernooi. Ook voor de regionale bekertoernooien wordt gekeken naar alternatieven.

Meer informatie over deze besluiten lees je in dit bericht op de site van de Nevobo.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club