16|10

Topper tegen Tilburg blijkt walk over…

Misschien wel de meest gehoorde reactie na de wedstrijd van afgelopen zaterdag was 'zo kennen we Volley Tilburg helemaal niet'. Zowel vanuit de spelersgroep als vanaf de tribune was dit de reactie die meerdere malen rond galmde.

Topper tegen Tilburg blijkt walk over…

Tekst: Albert Stek. Foto: Peter Verheijen
In de wedstrijd tegen Volley Tilburg begon Egbert met Baan op de dia, Jelle op de spelverdeling, Bouter en Kees op de p/l, Anker en Bus op de midden en Beukers op de libero.
De eerste en tweede set waren een ‘walk in the park on a sunny day’. Ook al leverde wij niet al teveel servicedruk en konden de puntjes op de i soms nog wat scherper neergezet worden, beide sets gingen met overduidelijk verschil onze kant op.
We wisten de tweede set zelfs te winnen met maar liefst 25-11. Iets wat de afgelopen seizoenen tegen Volley Tilburg nog nooit is voorgekomen. Einde tweede set mocht ook Niels Middendorp zijn opwachting maken.
Vorig seizoen nog actief in Amerika en nu weer vast onderdeel van Heren 3. Goed om Nielis ook weer bij ons binnen de lijnen te zien.
In set 3 kwamen wij voor het eerst in de hele wedstrijd op achterstand. Sem kwam erin voor Baan en dat pakte meer dan goed uit. Met zijn doffe harde klap maakte onze eigen Sem Schwarzenegger direct het verschil en sleepte de set binnen met 25-21.
Met deze 3-0 overwinning op Volley Tilburg lopen we meer dan op schema voor promotie naar de Superdivisie. Aanstaande zaterdag even geen competitie, maar wel de beker.
In onze eigen arena De Basis nemen wij het op tegen kersvers gepromoveerde tweede divisionist AVVA uit Ameide en derde divisionist WIK 2 uit Groot-Ammers, met in de gelederen oud Sliedrecht Sport speler en luchtgitarist Carl Zwijnenburg.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club