03|11

Twee drie-punters voor Sliedrechtse topteams

De doordeweekse ronde heeft Dames 1 en Heren 1 goed gedaan. De vrouwen wisten eindelijk eens de volle buit binnen te halen en dat leverde meteen de tweede stek op de ranglijst op (alhoewel Sneek nog een wedstrijd tegoed heeft). Ook de mannen boekten een 3-1 overwinning. Dat betekent dat het linkerrijtje tot op één punt genaderd is.

Verslagen van Vizier op Volleybal. Foto’s van Rick den Besten

Heren 1
Sliedrecht Sport won thuis met 3-1 van TTP. In de eerste set kwam de thuisploeg na een 14-18 achterstand terug op gelijke hoogte bij 23-23, maar verloor de laatste twee rally’s daarna. In de tweede set kon Sliedrecht 18-16 uitbouwen naar 21-16 en won met 25-19. In set drie en vier werd met minimaal verschil, twee keer 25-23, de wedstrijdwinst in Sliedrecht gehouden.

Hier lees je het hele verslag op Vizieropvolleybal.nl.

Verslag Voltena – Dames 1 onder de foto’s van Heren 1

Dames 1
Voltena opende sterk tegen Sliedrecht Sport. In de openingsset maakten ze van een minimaal verschil bij 17-15 een 20-15 voorsprong en dat gaatje kreeg Sliedrecht niet meer gedicht. Met 25-20 pakte de thuisploeg de eerste set.
Daarna waren de gasten in de tweede set de bovenliggende partij. De verschillen op het scorebord waren gering (5-7, 10-13, 12-15) tot aan het middendeel van de set, vervolgens nam Sliedrecht verder afstand (13-19, 16-22) en won met ruim verschil (19-25).

De derde set was spannend, Voltena knokte zich een paar keer uit achterstand terug op gelijke hoogte (7-12 werd 12-12, 19-21 werd 23-23) maar moest in de allesbeslissende fase van de set het voordeel aan de bezoekers laten. Sliedrecht pakte de set met 23-25 en kwam zo op 1-2 in sets.

In de vierde set besliste de landskampioen de wedstrijd voor zich. Na de 10-18 koersten ze op de volle buit af, die ze wat later ook met de derde setwinst op rij binnenhaalden.