18|12

Twee fraaie victories in de Eredivisies

Zowel bij de mannen als de vrouwen stond er gister een potje van betekenis op het programma. Heren 1 moest zich naaste belager VoCASA van het lijf houden in de strijd om de zesde plek. Dames 1 ontving koploper en opponent in de aanstaande strijd om de Supercup: VV Utrecht. Het werd twee keer raak.

Verslagen: Vizier op Volleybal. Foto’s: Peter Verheijen

D1
De blikvanger was uiteraard Sliedrecht Sport tegen VV Utrecht. Het duel dat volgende week op herhaling gaat, maar dan met als inzet de Super Cup. In de Domstad was Sliedrecht met 2-3 de baas. Gisteren meldde Sliedrecht nog dat ze zich versterkt hadden met midspeelster Laura de Zwart. Tussen de teams en staf liggen vele kruisverbanden en lijntjes en dit duel had tevens een zussenstrijd: spelverdeelster versus libero.

Voor de tweede keer in dit seizoen was Sliedrecht de bovenliggende partij, nu werd het 3-1 via 25-19, 17-25, 25-21 en 25-16.

In de eerste set ging VV Utrecht bij 8-4 en 17-12 de time out in zonder dat dit een omwenteling veroorzaakte. Wel werd tot 19-17 ingelopen, maar Jolijn de Haan en Louise Bijlsma beslisten de set via een ace en een rake smash.

In set twee was de serveserie van Iris Reinders van 13-11 achter naar 14-19 voor beslissend. VVU liet zich die voorsprong niet meer afpakken. Iris Reinders en een aanvallende fout van Sliedrecht Sport zorgden na 17-23 voor de eindstand.

In de derde set nam Sliedrecht afstand na een 11-13 achterstand. Jolijn de Haan serveerde haar ploeg naar 17-13 en die marge bouwde de thuisploeg via onder andere scores van Laura de Zwart, Iris Vos en Louise Bijlsma uit naar 22-16, waarna ze met 25-21 afsloten.

In set vier ging VVU al bij 6-2 de time out in, zonder succes. Sliedrecht bouwde verder uit naar 18-12, VVU kwam nog een keer sterk terug (21-18), maar verloor vervolgens de aansluiting, de set en de wedstrijd.

Jolijn de Haan werd met 19 punten topscorer, Iris Reinders maakte er 16, waarvan 5 aces, voor VV Utrecht. De 67 om 49 eigen score was ook zeer duidelijk in het voordeel van de thuisploeg.

Hier lees je het hele verslag op vizieropvolleybal.nl.

H1
VoCASA vs. Sliedrecht Sport werd 2-3. Sliedrecht kon een 2-1 achterstand in sets (22-25, 29-27, 25-20) eerst ombuigen naar 2-2 via 20-25 en vervolgens pakten ze de winst in de spannende tiebreak via 15-17.

Luuk de Groot van Sliedrecht werd met 21 punten topscorer, zijn collega Youri Ebbelaar bleef twee punten bij hem achter. Job Groenendaal scoorde de meeste punten voor VoCASA, 13 totaal. De wedstrijd was met 21 om 28 foutserves wel een foutservesfestival. Daar stonden 4 om 7 aces tegenover.