20|01

Twee keer laatst

André van Leeuwen blikt vooruit op het duel van Dames 1 tegen de Limburg-Brabantse FAST-combinatie.

Twee keer laatst

Foto: Pim Waslander

Het zijn gekke tijden bij de dames in de Eredivisie. De koploper verliest tweemaal op rij en Eurosped trekt zich per direct terug uit de hoogste zaalvolleybalcompetitie van Nederland.

Saai is het dit jaar zeker niet! Geen team dat er echt bovenuit steekt. Iedereen kan van elkaar winnen, maar dus ook verliezen. Zaterdag komen de dames van FAST op bezoek. Laatst op de ranglijst, maar ook de kersverse kwartfinalist in het Nationale Bekertoernooi. Gezien alle uitslagen in de Eredivisie kan er van onderschatting geen sprake zijn bij onze blauw-witte meiden. Daar zal coach Elroy Bezemer ook zeker voor waken.

Ondanks een sponsor uit de buurt (ARBO Rotterdam), komt FAST toch helemaal van ver. Het team is de vrucht van een samenwerking tussen volleybalverenigingen Flamingo’s uit Gennep en Activia uit Sint Anthonis. De speelsters van de Limburg-Brabantse combinatieploeg zullen er alles aan doen om punten mee te nemen vanuit Sliedrecht en wij zullen ze heel graag in Sliedrecht houden. Kortom… het gaat een mooi potje worden.

Overigens is het ‘voorgerecht’ ook niet te versmaden. In de Topdivisie neemt – nummer 5 – Dames 2 het vanaf 17:15 uur op tegen het team van Orion Dames 1 uit Doetinchem. Ook toevalligerwijs de nummer laatst in hun competitie.

Zaterdag dus twee keer tegen de nummer laatst in De Basis. Je bent geneigd te denken dat daar vast iets niet goed zal gaan. Afijn, beleef het live mee in De Basis en… het Bankie is geopend.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club