12|05

Twee nieuwe speelsters Sliedrecht Sport Dames 1

Landskampioen Sliedrecht Sport heeft speelsters negen en tien aangetrokken voor de dames 1-selectie van komend seizoen. Middenaanvalster Demi Korevaar komt over van het Talentteam en diagonaal Jolijn de Haan schuift door uit Dames 2. Beide jonge talenten komen ook uit voor Oranje.

Twee nieuwe speelsters Sliedrecht Sport Dames 1

“Als trainer ben ik heel blij met de komst van deze twee grote talenten”, aldus trainer-coach Vera Koenen. “Helaas raken we Lynn Thijssen kwijt maar Demi kan dat verlies heel goed opvangen. Ze kan zich bij Sliedrecht verder ontwikkelen tot een stabiele en aanvallend nog sterkere middenvrouw, die gewend raakt aan het spelen van grote wedstrijden en finales. Wat betreft Jolijn is het altijd mooi als er een speelster doorstroomt vanuit het tweede. Ze heeft gespeeld als middenaanvalster maar wil zich heel graag toeleggen op de diagonaal positie. Aangezien ik alle geloof heb in haar kracht, talent en mogelijkheden verwacht ik mooie stappen te kunnen zetten met Jolijn op deze positie.”

15 jaar
Jolijn de Haan wordt de opvolgster van Lea van Rooijen in Dames 1. De pas 15-jarige uit Dongen speelde eerder voor Revanche ’68, VOKO Oosterhout, Voltena en kwam vorig jaar naar Dames 2 van Sliedrecht Sport. Afgelopen seizoen speelde ze al een paar keer mee in Dames 1, waarnaar ze nu de definitieve overstap maakt. De Haan komt ook uit voor Jeugd Oranje. “Ik vind het super gaaf om deze overstap naar Dames 1 te maken”, aldus De Haan. “Het is weer een stap verder in mijn ontwikkeling en kijk heel erg uit naar volgend seizoen!”

Jolijn de Haan (foto: Hans van Wijngaarden)

Voor de prijzen gaan
De tweede aanwinst voor Sliedrecht Sport is onlangs door bondscoach Jamie Morrison aan de longlist voor Oranje toegevoegd. Demi Korevaar (17) speelde al voor Jong Oranje en maakt nu, na twee jaar Talentteam, de overstap naar de blauw-witte hoofdmacht. Haar jeugdopleiding doorliep ze bij De Burgst Breda. De 1,87 metende ‘mid’ uit Prinsenbeek volgt Lynn Thijssen bij Sliedrecht op: “Ik ben erg blij de overstap naar Sliedrecht te kunnen maken. Ik kan mezelf hier goed verder ontwikkelen en hopelijk kunnen we ook het komende seizoen voor de prijzen gaan.”

Nog twee
Met de versterkingen is de selectie voor komend seizoen op tien van de twaalf posities ingevuld. Op de spelverdeling spelen Ana Rekar en nieuweling Sarah van Aalen. Florien Reesink is libero, Carlijn Ghijssen-Jans en Demi Korevaar middenaanval. Brechtje Kraaijvanger en Jolijn de Haan op de de diagonaal en als passer-lopers zijn Esther Hullegie, Fleur Savelkoel en Christie Wolt beschikbaar. Koenen verwacht de laatste twee speelsters in de komende weken bekend te kunnen maken. Op 22 mei starten de eerste trainingen in voorbereiding van seizoen 2018-2019.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club