01|10

Twee nieuwe spelers completeren Heren 1

Sliedrecht Sport Heren 1 begint vanavond op volle sterkte aan het Eredivisie-seizoen 2022-2023. Met nieuwe spelers Luuk de Groot en Emanuel Driza binnen de gelederen is de selectie op orde. De aftrap van het Eredivisie-seizoen behelst een uitwedstrijd tegen Orion.

Twee nieuwe spelers completeren Heren 1

Luuk de Groot (17) is een kind van de club. Vorig jaar viel de passer-loper al regelmatig in. Dit seizoen maakt hij definitief de overstap vanuit Heren 2 en gaat daarmee samen spelen met broer Mart. “Na vorig jaar regelmatig meedoen is het dan nu zo ver. Ik heb erg veel zin om met deze mannen te laten zien wat we kunnen”, aldus De Groot.

Foto: Pim Waslander

Emanuel Driza (20) is wat verder van huis. De middenman en international van Albanië speelde de afgelopen zes jaar op het hoogste niveau in zijn land, won meerdere malen de Nationale Beker en heeft nu de overstap gemaakt naar Sliedrecht. Driza: “Dit is een prachtige kans voor mijn carrière als volleyballer. Erg mooi om met een team op zo’n hoog niveau te spelen. We gaan voor de overwinning!”

Hoofdcoach Martijn van Goeverden: “Beide mannen zijn mooie toevoegingen aan ons team. Goed om te zien dat onze opleiding met Luuk wederom een talent heeft afgeleverd aan Heren 1. En wat voor één… In de voorbereiding heeft hij al laten zien passend en aanvallend z’n mannetje te staan. Ook Emanuel biedt ons toegevoegde waarde. En uit de overstap die hij gemaakt heeft, spreekt wel z’n passie voor het spel.”

Selectie 2022-2023
De Sliedrechtse selectie ziet er als volgt uit: spelverdelers Rick van der Sluis en Daan Haanappel, libero Mart de Groot, middens Emanuel Driza, Jesper van Muijden en Raygid Isenia, diagonaal-spelers Marius den Hartog en Hugo van Veen en passer-lopers Luuk de Groot, Martijn de Haan en Youri Ebbelaar. De twaalfde plek wordt gereserveerd om spelers uit Heren 2 mee te laten spelen en ervaring op te laten doen op het hoogste niveau.

Erik van der Schaaf zal wegens persoonlijke omstandigheden niet meer uitkomen voor Sliedrecht.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club