09|03

Tweede verlies binnen week voor Heren

De teams waren aan elkaar gewaagd, maar uiteindelijk trok Orion toch aan het langste eind in de eigen hal: 3-2. Daarmee incasseert Sliedrecht het tweede verlies deze week, nadat woensdag Lycurgus al te sterk was.

Tweede verlies binnen week voor Heren

Foto’s: Sander Visser

De mannen van Sliedrecht mogen trots zijn. Ze speelden een puike pot. Vooral in de vierde set werd het hoofd knap koel gehouden. Daarna duurde de wedstrijd eigenlijk een setje te lang, want in de vijfde omgang viel de uitslag – enigszins geflatteerd – nogal fors in Doetinchems voordeel uit: 25-22, 23-25, 25-20, 29-31 en 15-6.

Het betekent ook dat Sliedrecht een plekje daalt in de ranking en nu op de vierde stek staat. Volgende week is het Super Saturday en dan verwelkomen we Dynamo in De Basis.

Via deze link vind je een uitgebreide fotoreportage over de wedstrijd op Volleyinfo.nl.

Volleybalkrant

Topteams ontlopen elkaar weinig: spanning blijft
“Ook in Doetinchem moest een vijfde set de doorslag geven. Diagonaalspeler Joris Marcelis, die weer inzetbaar was voor Achterhoek Orion, maakte het verschil in de slotfase van de eerste set door goed te serveren. Sliedrecht won set nummer twee waarna de thuisploeg weer toesloeg in de derde serie: 25-22, 23-25, 25-20.”

“Net zoals in Apeldoorn was de vierde set een echte thriller. Het werd een strijd tussen Marcelis en de jonge Yorick de Groot van Sliedrecht, die voor de meeste punten moesten zorgen bij hun ploeg. Orion kreeg meerdere kansen om de wedstrijd te beslissen, maar De Groot wist dit meerdere malen te voorkomen en op 29-30 Sliedrecht op 2-2 te zetten.”

“Toch was de vijfde set ook in deze topper niet spannend. Orion herstelde zich knap en won met 15-6.”

Lees hier het hele artikel op volleybalkrant.nl


Terug naar nieuws overzicht


Business Club