21|04

Uitwedstrijd finalereeks: glorieuze overwinning

De laatste keer op Sneker bodem ging het na een 0-2 voorsprong mis. De angst voor een herhaling van dit scenario bleek ongegrond. Soeverein knalden onze dames over de Friezinnen heen: 0-3. Daarmee komt de finaleteller op 2-0 voor blauw-wit

SLIEDRECHT , 17-4-2019 , Sliedrecht Sport - Sneek , Finale Landskampioen

Foto’s: Peter Verheijen

Sliedrecht Sport dacht duidelijk aan het publiek. Wie wil er nu niet met dit warme weer lekker buiten zijn? De klus werd dus met 0-3 geklaard, zodat de bbq’s tijdig ontstoken konden worden.

Dames 1 had alles keurig onder controle. Grootse servicedruk, Florien pakte veel ballen in de verdediging, Fleur scoorde formidabel in de aanval en op de korte set-upjes via het midden had Sneek al helemaal geen antwoord.

Prachtig resultaat dus, waarmee alles in stelling is gebracht om woensdag thuis in De Basis het vijfde landskampioenschap binnen te slaan.

De eerste set was een regelrechte walk-over. Via het blok pakten we een paar mooie punten; Esther had een fraaie servicereeks en de Sneeksen hadden wat last van plankenkoorts voor het eigen publiek: 8-25.

In de tweede en derde set was het meer een wedstrijd, alhoewel de overwinning geen moment in gevaar kwam. Ook in de tweede doorgang een mooie servicereeks van Esther. Op 18-24 leek Sneek zich even op te richten, maar na drie punten ging die storm liggen en eindigde het spel met 21-25.

In de derde en, zo bleek later, laatste set nam Sliedrecht steeds één of twee puntjes voorsprong en kwam Sneek steeds ook weer terug. Op 15-15 nam Vera een time-out en sprak toen magische woorden, want daarna werd uitgelopen en prijkte uiteindelijk 19-25 op het scorebord. Wederom een geweldige prestatie van onze meiden. Op naar de landstitel!

NOS Teletekst – pagina 661

Sliedrecht dicht bij landstitel
“De Friezinnen werden in Sneek in de eerste set helemaal zoek gespeeld, maar herstelden zich enigszins in de tweede en derde set. Sliedrecht had echter in de eindfase van beide sets duidelijk de overhand.”

Lees hier het hele verslag op teletekst.nl.

Volleybal.nl

Sliedrecht Sport weet ook in Sneek te imponeren
De volleybalsters van Sliedrecht Sport zijn erg dichtbij prolongatie van de landstitel. De regerend landskampioen won op eerste paasdag ook de tweede finalewedstrijd op bezoek bij VC Sneek. De Friese ploeg had wederom niks in te brengen en verloor met 0-3 (8-25, 21-25, 19-25) van het Zuid-Hollandse team. Aanstaande woensdag kan Sliedrecht in eigen huis de landstitel pakken.

Lees hier het hele verslag op volleybal.nl.