05|11

Vallen en weer opstaan voor youngsters Sliedrecht 2

Leuk is het hè?! Het weekend is net voorbij en er ligt weer een verslag voor u van een wedstrijd van Sliedrecht Sport Heren 2. ‘Eindelijk’ hoor ik u denken! Die drie weken vrij vond u vast maar niets. Uh…. Correctie! Het waren slechts twee vrije weken, maar vorige week kreeg uw favoriete team het zwijgen opgelegd, zowel letterlijk als figuurlijk. Ik zal u even kort bijpraten...

Vallen en weer opstaan voor youngsters Sliedrecht 2

Vorige week werd er afgereisd naar Voerendaal. Een dorp in Limburg, met ruim 3.000 inwoners en dat bekend staat om de plaatselijke Bromfietsclub ‘De Kompels’ en uiteraard legende Joep Franssen, de oud-wegwielrenner. Speciaal voor deze Joep Franssen werd een speciale fietsroute aangelegd om van de bewoonde wereld richting het zuidelijke te rijden. En halverwege deze route vindt u een buitenissig, maar tevens net zo pittoresk, gebouwtje.

In eerste instantie zou u verwachten dat hier enkele sprookjesachtige bosbewoners zouden leven, maar niets was minder waar. Een charmant restaurant werd ervan gemaakt, waar Mart de Groot ons trakteerde op een uitstekend samengestelde maaltijd door Gerda van 22 liter soep zonder ballen en worstenbroodjes, waar aan Erik van Heteren werd gevraagd wie die verwarde man (zijn broer, Roy Kroon) was en waar de kachel niet aan kon omdat zij anders bang waren dat de volledige hut zou affikken. Enfin, met 200 kilometer per uur richting Voerendaal om in een plaatselijk schuur, vol met herrie, getrakteerd te worden op nul punten. Enige lichtpunt was de goedlopende tandem Heijting/van Rekom, Joep Franssen was trots geweest op beide mannen. U begrijpt wellicht waarom hier vorige week geen verslag over is geschreven.

Gelukkig kunnen we u inmiddels iets meer vertellen dan de nul punten in Voerendaal. De kop van dit verhaal heet niet voor niets ‘Vallen en weer opstaan’ en vooralsnog liggen we met zijn allen nog plat op de grond. Iemand als Luke van Amersfoort, onze middenman, heeft daar inmiddels alle ervaring in. Vallen (het liefst van zijn scooter)… en dan weer opstaan! Dus wisten wij wat ons te doen stond afgelopen week. Keihard werken om weer overeind te komen en persoonlijk klaar te zijn voor de kraker in de 1e divisie mannen. Onze Steven Heijting is iemand die op zo’n moment graag het goede voorbeeld geeft en de kar trekt. Welke kar weet niemand, want Steven zagen we heel de week niet wegens werk, sportschoolactiviteiten, bijkluspraktijken en etentjes, maar in gedachte was hij bij ons. Dinsdag kreeg onze grote baas, Frank Vlot, van ons een avondje vrij om zijn kennis over te brengen in Stuttgart… net niet gelukt! Donderdag kwam, inmiddels langstzittende in Heren 2, Jeffrey Grinwis ons vertellen dat het wel eens einde seizoen zou kunnen zijn voor hem. U hoort het al… de ideale voorbereiding die we nodig hadden! Maar eerlijk is eerlijk, het trainingsniveau was meer dan acceptabel. Ik voorspel: een spannende wedstrijd tegen titelfavoriet Taurus 2!

Sliedrecht 2-Taurus 2. Nummer 2 tegen 1. Jeugd tegen ervaring. Linker rijtje 1e divisie tegen bekerwinnaar 2018. Roy Kroon tegen zijn tweelingbroer. Upcoming groeimaatje Van Rekom tegen oud-international Sturkenboom. De negende plek in de VizierOpVolley Top-10. De kraker!
Maar een kraker hoeft niet altijd van hoog niveau te zijn. Het is vooral de spanning die het doet. Wie had alleen verwacht dat deze spanning de uitploeg te veel zou worden?! Dat het een lesje serveren zou worden?! Achteraf gezien zonde dat beide ploegen hun eigenlijke niveau niet haalde. Doet echter niets af aan de uitslag, want dat is het enige dat op een zaterdag telt!

De talenten van Sliedrecht Sport gaven een lesje serveren en maakte het de passers het leven zuur aan de overkant. Aan de eigen kant zorgde libero Blokland juist voor een zeer stabiele pass (áls de tegenstander sporadisch een keer goed serveerde) en daarmee hebben we dus direct onze man of the match te pakken! Waar in de eerste drie sets de kansen nog weleens gemist werden, was dit in set 4 en 5 wel anders. Met ruim gemak werden de oud-profs van Taurus in de laatste twee sets, na een 2-1 achterstand, aan de kant gezet. Invaller Heijting had er blijkbaar goed aan gedaan een weekje rust te nemen en sloeg iedere bal binnen. Hij liet iedereen de naam ‘van Jaarsveld’ vergeten. Een resultaat om trots op te zijn, ondanks dat het spel nog absoluut beter kan. En juist dat laatste is een veelbelovend iets. Sliedrecht 2 is hard op weg om iets moois neer te zetten en is onwijs trots om na zes speelrondes op de tweede plek te staan in de 1e divisie. Dus of u nu wilt of niet… van deze jongens gaat u nog heel veel meer horen! In ieder geval zijn we opgestaan na een keer hard gevallen te zijn. Dat is twee stappen vooruit! Wij verdienen wel weer een weekje rust zou ik zeggen…

Tot over 2 weken, wanneer wij spelen in Reuver!


Terug naar nieuws overzicht


Business Club