10|03

Vera Koenen blikt vooruit op de cruciale wedstrijd tegen VV Utrecht

De Kampioenspoule bij de dames is ongekend spannend. Dat is jarenlang niet voorgekomen, dus hoe leuk is dat voor het publiek. In deze fase van de competitie geldt dat het team dat zijn beste volleybal kan laten zien, en dus de big points kan binnenslaan, de finale bereikt.

Vera Koenen blikt vooruit op de cruciale wedstrijd tegen VV Utrecht

SLIEDRECHT, NETHERLANDS - DECEMBER 17: Peter Verheijen Fotografie during the Amateurvolleybal match between Sliedrecht Sport and VV Utrecht at Sporthal De Basis on December 17, 2022 in Sliedrecht, Netherlands (Photo by Peter Verheijen)

Foto: Peter Verheijen

Er zijn vijf ploegen die daarop kans maken, al dreigt Sliedrecht Sport af te haken. Als Sliedrecht echt nog iets wil, moet het zaterdag koploper Utrecht in de eigen De Basis verslaan. Utrecht voelt de druk toenemen. De interessante vraag is of de ervaren ploeg van Utrecht daar tegen bestand is.

Sliedrecht Sport versus VV Utrecht betekent ook wederom een strijd tussen de zussen Ana en Emma Rekar, maar daarnaast keren er meer Utrecht-speelsters terug in de gemeente waar ze ooit het blauw-wit verdedigd hebben. Zij weten hoe lastig het kan zijn om in De Basis te spelen en te winnen van Sliedrecht. Helemaal als powerhitters als Jolijn en Iris op dreef zijn.

Wint de Sliedrechtse ‘jeugd’ met meer trainingsuren dit seizoen? Of geeft de ervaring van de ‘oudere’ Utrechtse speelsters die dit jaar wat minder veelvuldig trainen, de doorslag?. De gastploeg heeft daarnaast veel wisselspelers en dit seizoen is gebleken dat ze dat geholpen heeft. De service kan vanavond wel eens een heel belangrijk wapen zijn. Aan de andere kant kan Sliedrecht kan vanavond als underdog vrijuit en ‘no guts, no glory’-volleybal spelen.

Alles bij elkaar dus meer dan genoeg interessante ingrediënten die de wedstrijd tot een zeer boeiend schouwspel gaan maken. Om 20:00 uur klinkt zaterdag het eerste fluitsignaal. Daarvoor (vanaf 17:15 uur) staat overigens nog de Topdivisie wedstrijd tussen Heren 2 en VCV uit Veenendaal op het programma. Ook aanbevelenswaardig. Zoals altijd is de entree gratis.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club