31|01

Vera Koenen blikt vooruit op de halve finale… en bespiegelt op het seizoen tot nu toe

"In deze halve finale wordt eigenlijk de finale gespeeld. Als de service bij Eurosped loopt en zij kunnen hun snelle spel spelen, dan krijgen wij het lastig. Dus wij weten wat ons te doen staat..."

Vera Koenen blikt vooruit op de halve finale… en bespiegelt op het seizoen tot nu toe

Interview en tekst: Wim van Mourik / foto’s: Pim Waslander

Voor Dames 1 en de technische staf zijn belangrijke weken aangebroken, waarin er aan de doelstellingen gestalte moet worden gegeven. We spraken trainer-coach Vera Koenen over de voorbije maanden, maar natuurlijk ook vooruitblikkend op de halve finale van de Beker vanavond…

Hoe kijk je terug op de maand januari?
“Wij delen het seizoen in door diverse ‘highlights’ vast te stellen. De Europese wedstrijd tegen de Roemenen en de wedstrijd van vanavond behoren daartoe. Natuurlijk was het resultaat tegen Bacau uiteindelijk teleurstellend, maar de groep heeft zich daar heel goed overheen gezet. Tegen Set-Up stond er afgelopen zaterdag een scherp team, dat de opdrachten goed heeft uitgevoerd en constant druk wist te zetten. Mede daardoor ontstond er wellicht een vrij eenzijdige wedstrijd, hetgeen je ook positief kunt beschouwen als een prima prestatie van Sliedrecht Sport.”

Dit interview staat ook in het programmaboekje van vanavond. Alvast een sneak preview van het programmaboekje? Klik dan hier!

Wat hebben de ervaringen op Europees niveau met het team gedaan?
“Wedstrijden, zoals wij die gespeeld hebben in Stuttgart en Bacau, waren een hele goede leerschool. Hoe ga je om met échte druk en welke stappen maken, met name, de jongere, minder ervaren speelsters. Ik vind dat we daar bijzonder tevreden over mogen zijn. We hebben qua mentale weerbaarheid progressie geboekt en dat is heel belangrijk voor de komende fase van het seizoen.”

Vanavond de kraker tegen Eurosped. Wat verwacht je ervan?
“In deze halve finale wordt eigenlijk de finale gespeeld, met alle respect voor de andere halve finalisten Apollo 8 en Set-Up’65. Voor mij is er geen uitgesproken favoriet. Sliedrecht Sport en Team Eurosped zijn heel erg aan elkaar gewaagd. Ook in Vroomshoop zijn de laatste maanden belangrijke stappen gemaakt met nieuwe, veelal jonge speelster. Hetzelfde dat bij ons is gebeurd. Als de service bij Eurosped loopt en zij kunnen hun snelle spel spelen, dan krijgen wij het lastig. Dus wij weten wat ons te doen staat…”

Krijgt jouw team momenteel wel de waardering die het verdient?
“Als meervoudig landskampioen krijg je natuurlijk te maken met een bepaald verwachtingspatroon. Dat is logisch. De supporters van Sliedrecht Sport zijn in de loop der jaren misschien wel een beetje verwend geraakt met vier landstitels en diverse bekers, en dat begrijp ik maar al te goed. Vergeet echter niet dat voor het overgrote deel van de selectie dit seizoen alles helemaal nieuw is, en dat zij, door keihard te werken, nooit te verzaken bij trainingen en het winnen van heel veel wedstrijden, invulling proberen te geven aan dat patroon. Het is echter geenszins vanzelfsprekend dat het allemaal gaat zoals het tot dusver is gegaan. We hebben hard gewerkt en geschaafd aan onze speelstijl en aan het systeem. Daarvoor verdient het team, mijns inziens, 100 procent waardering.”

Klik hier voor de voorbeschouwing op volleybal.nl.

En hier die op Volleybalkrant.nl.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club