22|12

Vera Koenen over de Supercup: ‘een prijs die ertoe doet’

De Supercup is dit seizoen niet de ouverture van de competitie. Door deze wedstrijd halverwege het volleybaljaar te plaatsen, krijgt het deels een andere waarde; ook qua voorbereiding, beleving en gevoel. Maar aan de andere kant is de Supercup ook dit seizoen weer de eerste kans op een prijs. Een prijs die er ook gewoon toe doet! 

Vera Koenen over de Supercup: ‘een prijs die ertoe doet’

SLIEDRECHT, NETHERLANDS - DECEMBER 17: Peter Verheijen Fotografie during the Amateurvolleybal match between Sliedrecht Sport and VV Utrecht at Sporthal De Basis on December 17, 2022 in Sliedrecht, Netherlands (Photo by Peter Verheijen)

Foto: Peter Verheijen

Goed om te zien is dat de Supercup een spannende strijd gaat worden, want het gaat tussen de nummers 1 en 2 van de competitie. Het bijzondere is dat VV Utrecht ineens beschikt over ervaren speelsters, die vaker finales hebben gespeeld. Terwijl Sliedrecht Sport nu veel jonge meiden erbij heeft gekregen die juist heel graag prijzen willen winnen en om die reden naar Sliedrecht zijn gegaan.

Het spelen van de Supercup is heel wat anders dan spelen tegen elkaar voor de competitie. Het is alles of niks: no guts no glory! Het is daarnaast een mentaal dingetje voor beide teams om twee keer in een week tegen elkaar te spelen.

Qua niveau doen beide teams niet voor elkaar onder, dus het wordt een spannende strijd waarbij het team met de minste eigen fouten, de grootste wil om te winnen en die het meest stressbestendig is, wint. VV Utrecht zal lessen geleerd hebben van de nederlaag tegen Sliedrecht en is zeer gebrand op het behalen van een beter niveau. De club uit Utrecht zal vanzelfsprekend bijzonder ‘eager’ zijn om de eerste prijs in de clubhistorie binnen te slepen.

Voor het team van Sliedrecht is het ook de eerste kans om een prijs te pakken en zij zullen er gebrand op zijn om dat in De Basis te doen. Het zou mooi zijn als de nieuwe garde, met Jolijn en Emma voorop, dit nieuwe Sliedrecht-team naar de overwinning kan leiden.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club