30|03

Verlies mannen; nipte winst vrouwen

Met zo'n 450 reiskilometers in de benen is Heren 1 met een 3-1 nederlaag uit Groningen teruggekeerd. Dames 1 won wel, maar onvoldoende om plaatsing voor de finale om het landskampioenschap in eigen hand te houden. Ook als de komende drie wedstrijden allemaal driepunters opleveren - en dat is al een hele uitdaging - dan is er nog extra puntverlies van de koplopers nodig om de eindstrijd om de titel aan te kunnen gaan.

Verslagen: Vizier op Volleybal. Foto’s: Rick den Besten

Dames 1
Sliedrecht Sport vs. Sudosa-Desto leek gezien de stand van zaken op de ranglijst een makkelijke prooi te moeten worden voor de thuisploeg. Maar Apollo 8 kwam afgelopen week bedrogen uit toen ze maar op het nippertje wonnen in Assen.

Sliedrecht had ook de nodige moeite om Sudosa-Desto er onder te houden. De eerste set ging heel vlot naar de thuisploeg. Na de 8-8 liep Sliedrecht via 15-9 uit naar 21-11 om met 25-15 af te sluiten. Sudosa herstelde zich echter heel erg goed door in de tweede en derde set de winst te pakken. In set twee na een 23-21 achterstand met 27-29 en in de derde na een 21-23 voorsprong met 23-25. Dus zeer effectief in de set finales.

Na 20-19 in de vierde set kon Sliedrecht doordrukken en de tiebreak met 25-19 afdwingen. Die vijfde set ging via 1-5 naar 8-5. Sudosa-Desto kon na de veldwissel bij die stand terugkomen naar 13-12, maar zag vervolgens de laatste twee punten naar de thuisploeg gaan. Iris Vos werd met 21 punten de topscorer.

Heren 1
Lycurgus vs. Sliedrecht Sport: Lycurgus blijft aan de winnende hand. In het eigen Alfa-college Sportcentrum werd Sliedrecht Sport met 3-1 verslagen via de setstanden 25-17, 25-13, 22-25 en 25-16.

Ondanks de volle buit was na afloop lang niet iedereen bij Lycurgus blij. Dat kwam door de slechte derde set waarin Samen Lycurgus maar liefst negentien fouten maakte en er weinig van bakte. Iets wat helemaal niet paste in het beeld van de andere drie sets.

Met name in de eerste twee sets speelde de thuisploeg weergaloos goed en timmerde Sliedrecht Sport bijkans de zaal uit. Aanvankelijk leek het door goed side-out spel nog te lukken om de derde set te winnen, maar in de slotfase kreeg Sliedrecht Sport voldoende kansen om de set in de schoot geworpen te krijgen.