04|12

Verlies voor Heren 1, vrouwen zetten Apollo opzij

In het Hoge Noorden hebben de mannen helaas geen setwinst weten te realiseren. Tegen Lycurgus werd het 3-0, met een stand van 38-36 in de eerste set. In the good old De Basis was het wel Sliedrecht wat de trom sloeg. Dames 1 versloeg Apollo met 3-1.

Foto’s: Peter Verheijen. Verslag van Vizier op Volleybal

Dames 1
In Borne was er nog niet zo lang geleden een 0-3 zege voor Sliedrecht Sport, nu lukte het Apollo om één setje mee te pakken. Daar bleef het bij.

Sliedrecht nam vlot een voorsprong in de eerste set (7-3, 14-6) en leverde daar in het verder verloop tot aan de big points niets meer op in. Na 23-14 kon Apollo 8 door scores van onder andere Elyne Nijhuis en Rianne Vos nog inlopen naar 24-20 voordat na de time out op die stand de foutserve de set besliste.

In set twee maakte Sliedrecht Sport het verschil na de 9-9 stand. Bij 15-10 was het gaatje geslagen en daarna gaf de thuisploeg niets meer weg. De 25-19 setwinst maakte 2-0 in sets. Apollo 8 had wel een antwoord op de gevarieerde Sliedrecht aanvallen in de derde set. Nu trokken zij het initiatief naar zich toe (6-10, 11-15) en begonnen na scores van onder andere Jorieke Bodde met een ruime voorsprong (15-21) aan de big points. Via 19-25 konden ze in de wedstrijd blijven.

Ook het begin van de vierde set was nog positief voor de gasten uit Borne (4-5, 5-8), maar na de 10-10 kantelde de set. Sliedrecht liep uit naar 17-11 en 23-13 en won heel ruim met 25-15.

Spelverdeelster Noa Rahangmetan kon haar aanvallers vanavond goed bedienen: maar liefst vier speelsters aan de kant van Sliedrecht noteerden meer dan tien punten. Iris Vos werd met 16 punten topscorer, direct gevolgd door Jorieke Bodde van Apollo met 15 punten. Bij Sliedrecht kwamen ook Louise Bijlsma (12), Lana Lijkendijk (12) en Jolijn de Haan (11) in de dubbele cijfers met hun scores. Aanvallend (48 om 42 punten) en in de foutenlast (21 om 29 punten) maakte Sliedrecht het verschil.

Hier lees je het hele verslag op vizieropvolleybal.nl.

Ook fotograaf Ruud Montagne van Volleyinfo.nl was aanwezig. Hier vind je zijn fotoreportage.

Heren 1
Samen Lycurgus pakte vanavond de volle punten tegen Sliedrecht Sport. De Groningers benutten in de eerste set pas hun veertiende setpunt (38-36), maar sleepten de tweede en derde set overtuigend binnen met 25-18.