29|02

Verlies voor mannen én vrouwen in 2e ronde Kampioenspoule

Zowel Dames 1 als Heren 1 is tegen de eerste verliespartij in de Kampioenspoule opgelopen. Beide teams gingen met 3-1 het schip in. Bij de mannen was dat niet geheel onverwacht. Bij de vrouwen kwam de klap harder aan.

Verlies voor mannen én vrouwen in 2e ronde Kampioenspoule

Foto’s: Hans van Wijngaarden

Ons Heren 1 heeft in de competitie nog nooit gewonnen van Dynamo, maar eens moet de eerste keer zijn. Waarom niet vanavond? Helaas dachten de Apeldoorners daar anders over. Met 18-25 trokken ze de eerste set naar zich toe, maar in set 2 was Sliedrecht de hele doorgang duidelijk de bovenliggende partij: 25-22. Dat smaakte naar meer… Toch was het de kersverse Bekerverliezer die met 19-25 de derde in de tas stopte. Ook in set 4 zag het er lang naar uit dat het een cleane overwinning voor Dynamo zou worden, totdat landskampioen Wessel Anker aan serve kwam en vijf punten op rij scoorde en daarmee de spanning in de set volledig terugbracht. We kregen zelfs nog setpoints, maar het mocht niet baten in De Basis: 28-30 en 1-3. Jammerrrrrrrr… had echt leuk geweest voor de Kampioenspoule als wij de Veluwebewoners eens wat ‘pijn’ hadden kunnen doen.

Volleybalkrant

Belangrijke zeges Dynamo en Orion
Met blessures van Rik van Solkema, Maikel van Zeist, Renzo Verschuren en Bram Langevoort moest coach Redbad Strikwerda van Dynamo gaan schuiven in zijn opstelling. Seain Cook was als libero inzetbaar, Mats Kruijswijk ruilde dat shirt juist in voor het gewone uittenue en speelde als passer/loper. Zo begon Dynamo met Jeroen Rauwerdink, Wessel Blom, Nico Manenschijn, Sjors Tijhuis, Freek de Weijer, Mats Kruijswijk en libero Jeffrey Klok aan de wedstrijd.

Met deze opstelling liep het in de openingsset goed voor de bezoekers. Ze bouwden direct aan een voorsprong, maar lieten Sliedrecht na de 6-14 tussenstand terugkomen tot 17-19. Dat was wel de kleinste marge, want Dynamo liep snel uit. Na een service van Freek de Weijer was er een misverstand bij Sliedrecht en viel de derde bal zomaar op de grond. Dynamo pakte de set met 25-18.

In set twee lag aanvankelijk het initiatief bij Dynamo, maar Sliedrecht wist het tij te keren. bij 16-16 was de stand voor het laatst gelijk. Een netservice van Nico Manenschijn betekende de winst voor het team van coach Paul van der Ven met 25-22. In die set maakte zelfs assistent-coach Michiel van Dorsten zijn opwachting nog in het shirt van Renzo Verschuren.

Seain Cook had inmiddels de liberopositie van Klok ingenomen bij Draisma Dynamo. De stabiliteit was terug bij de Apeldoorners en ze liepen snel uit naar een voorsprong van een punt of vijf. Op 19-24 mocht Sjors Tijhuis het door het midden afmaken.

Bij 15-23 in de vierde set leek Dynamo op weg naar de drie punten, maar Sliedrecht Sport (gesteund door het thuispubliek) kwam op service van Marius den Hartog tot 22-23 terug. Nadat vier matchpoints niet aan Dynamo waren besteed, liet Sliedrecht twee kansen op de 2-2 liggen. Op het vijfde matchpoint was het raak, Sjors Tijhuis pakte het killblock.

Door de drie punten staat Dynamo nu na twee wedstrijden al op 11 punten, aangezien zij de kampioenspoule met vijf punten op zak startten. Sliedrecht blijft steken op vijf punten en zag Orion langszij komen.

Lees hier het hele artikel van Coen Kaaij op volleybalkrant.nl

 

Dames 1 verliest van Apollo 8
Dames 1 mocht op bezoek in Borne bij Apollo 8. Daar wonnen we al de Supercup, in de reguliere competitie en de halve finale Beker van, maar een uitoverwinning in de Kampioenspoule was blijkbaar iets te veel van het goede. Spijtig, want na de opleving in de derde set, leek een vijfsetter er wel in te zitten. Maar helaas: 25-20, 25-23, 16-25 en 25-22. Daarmee zijn we ook meteen het koploperschap kwijt aan Eurosped, dat van Zwolle wist te winnen, en moeten we ook Apollo op de ranglijst voor laten gaan.

 

 


Terug naar nieuws overzicht


Business Club