15|09

Victorie tijdens Sliedrecht Sport-dag

Bijna 24 uur was het drukte en spektakel in sporthal De Basis tijdens de Sliedrecht Sport-dag 2019. Zowel Heren 1 als Dames 1 wisten te winnen en er was een officieel afscheid van Nienke de Waard.

Victorie tijdens Sliedrecht Sport-dag

Alle foto’s: Brian Cleton

Na de hele dag oefenwedstrijden voor teams van Sliedrecht Sport, werd om 17.00 uur het beginsignaal gefloten voor Heren 1 tegen VoCASA. De Nijmeegse ploeg (nr. 8 in de reguliere competitie vorig seizoen) was ook nu niet opgewassen tegen het Sliedrechtse (nr. 2 in de reguliere competitie vorig seizoen) geweld: 3-1 (25-21, 25-15, 22-25, 25-20).

Hier vind je overigens het programmaboekje van de Sliedrecht Sport-dag.

Bij de dames zag het er even een stuk desastreuzer uit – de eerste set werd met 12-25 verloren – maar uiteindelijk kwam ook daar alles goed. Tegen de landskampioen van België (Asterix Avo Beveren) werd met 3-2 gewonnen (12-25, 20-25, 25-22, 25-21, 15-12). Dat geeft de burger moed!

Tussen de wedstrijden door werden de teams, en dan met name de nieuwkomers, aan het publiek voorgesteld: vier stuks bij zowel de blauw-witte mannen als vrouwen. Ook was er gelegenheid de Presentatiegids uit te reiken. Omdat het dit seizoen het 25e is dat Sliedrecht Sport Dames 1 in de Eredivisie speelt werd de gids uitgereikt aan de trainer-coach (Jac Hogerwerf) en een speelster (Judith de Vries) uit dat eerste seizoen Eredivisie. Dat zorgde voor mooie beelden!

Ook was er het officiële afscheid van Nienke de Waard. Na elf seizoenen Dames 1 en twee seizoenen als assistent trainer-coach stopt ze er nu echt mee. Alhoewel… ze blijft sowieso verbonden aan Sliedrecht Sport als één van de experts die voortaan de voorbeschouwingen opstellen. En wie weet… zien we haar ooit in de toekomst nog terug in een andere rol.

Na afloop van de wedstrijd van Dames 1 ging de subquiz los in een overvol ‘t Bankie. Het bleef nog lang onrustig in Sliedrecht….


Terug naar nieuws overzicht


Business Club