26|03

Vier keer winst in Top- en Eredivisies

Wat een avond gisteren in De Basis... Na drie keer 3-0 verlies tegen Dynamo, waren er toch maar weinig die winst tegen de koploper voorspeld hadden. Maar die kwam er wel. In een ware thriller werd het 20-18 in de tiebreak en daarmee 3-2 voor Sliedrecht. Fan-tas-tisch! Ook in de Topdivisie-wedstrijden viel er winst te noteren. Dames 1 had donderdagavond al gewonnen van Zwolle.

Verslagen: Vizier op Volleybal. Foto’s: Hans van Wijngaarden

Heren 1
Sliedrecht Sport stuurde SV Dynamo met een 20-18 nederlaag in de tiebreak terug naar Apeldoorn. Het was de eerste zege van Sliedrecht Sport in de Kampioenspoule. SV Dynamo kon de favorietenrol niet waarmaken en moest twee keer een achterstand in sets ongedaan maken om tot de tiebreak te komen. Met 18-25 zorgden ze voor 1-1 na de 25-20 uit de eerste set. Met 17-25 maakten ze 2-2 nadat de derde set met 25-23 verloren was gegaan.

In de tiebreak waren de gasten via 2-5, 6-8, 9-12 aan de winnende hand, bij 14-15 hadden ze matchpoint, net als bij 15-16 en 17-18, maar het onverzettelijke Sliedrecht Sport, met een scorende hoofdrol voor Youri Ebbelaar (32 punten totaal), wilde niet capituleren en benutte zelf de kans op winst toen ze met 19-18 voorkwamen. Via 20-18 werd het 3-2.

Heren 2
Voor de wedstrijd in de Eredivisie was het de beurt aan Heren 2 in De Basis. Sliedrecht Sport H2 vs. VV Utrecht was een topduel tussen de nummers twee en drie van de ranglijst. De thuisploeg won met 3-2. VV Utrecht kon met 25-27 in de vierde set de tiebreak afdwingen, die ze met nipt verschil (16-14) verloren. In de eerste drie set werden de sets met 25-16, 19-25 en 25-21 beslist.

Koploper Volley Tilburg won met 1-3 bij Compaen en loopt dus weer iets uit in de titelrace.

Dames 2
Hekkensluiter Spaarnestad speelde thuis tegen Sliedrecht Sport D2, de nummer vijf van de ranglijst. De teams waren in de eerste twee sets elkaars gelijke met de setstanden 22-25 en 25-22 hielden ze elkaar met gescoorde punten en in de stand in evenwicht. De derde set ging met vijf punten verschil (20-25) naar de bezoekers, waarna Spaarnestad in de vierde set nog een keer alles op alles zette om in de wedstrijd te blijven. Echter met 24-26 trok Sliedrecht Dames 2 de winst met 1-3 naar zich toe. In deze Topdivisie poule werd Activia overigens kampioen gisteravond.