22|04

Vier van zes jeugd Regiobekers Zuid naar Sliedrecht Sport

Wat een prachtige dag weer voor de jeugd(opleiding) van onze vereniging. In het Limburgse Panningen werd in maar liefst vier van de zes jeugdcategorieën de hoofdprijs binnengesleept in het toernooi om de Regiobeker. Meiden C moest genoegen nemen met het zilver. Jongens B was een paar maanden eerder al afgevallen.

Vier van zes jeugd Regiobekers Zuid naar Sliedrecht Sport

In de eerste shift (12:00 uur) kwamen meteen drie teams in actie. Meiden C maakte het spannend. Na een 0-2 achterstand tegen Peelpush vochten zij zich terug naar 2-2. In de tiebreak waren de Limburgsen echter net iets beter.

 

MC: Jaday van Rees, Sarah Korporaal, Laura Flier, Femke Seesing, Sam van de Weg, Charlotte Plenk, Fenna van der Valk, Tirsa van der Valk, Doortje Kros en coach Dave van Rekom.

Jongens A (tegen Volley Tilburg) en Jongens C (tegen VC Polaris) hadden beduidend minder moeite met hun wedstrijden. Zij wonnen beide met 3-0. Power!

JA: Luuk de Groot, Thijmen Oomes, Sem Clement, Robin Bakker, Levi van der Giessen, Ward Bal, Rene Hoogendoorn en coaches Bas de Groot en Egbert op ‘t Hof.

JC: Vic Westgeest, Olivier Ligthart, Tobias Huizinga Moria, Nathan Veen, Finn Zwartbol, Jurian van Heteren, Lucas van de Water, Jonathan Mak, Mats den Hartog, Thijs de Waard en coaches Jetlte Wietzes en Cas Westgeest.

Vanaf 15:00 uur was het tijd voor Meiden A en Meiden B. Ook zij moesten tegen hun evenknieën van Peelpush. Die kwamen van een koude kermis thuis. MA won met 3-1 (25-22, 18-25, 25-23 en 25-15). Voor de B-meiden was het een moeilijkere opgave. Ze wonnen de tweede set en verloren set 1 en 3. Ook in set 4 werd er lang tegen een achterstand aangekeken, maar werd nipt als eerste de 20 aangetikt en vervolgens een verlenging afgedwongen. Die werd dan weer relatief eenvoudig gewonnen en dat was maar beter ook!

MA: Amy Tuijtel, Sjakkie Donkers, Esmee Koene, Maud van de Weg, Myrthe Mijnster, Feliz In, Mylene de Jong, Bente Diefenbach en coach Daniel van Helden.

MB: Melanie Stout, Laureen Huijser, Brit Verboom, Suus Kros, Chantal Nieuwenhuis, Ester Elsinga, Judith Mijnster, Senne van den Berg, Julia Boogaard, Laura Flier en coaches Mila Leeuwis en Iris Koek.

Wat een heerlijke luxe dat we met vijf van de zes jeugdselecties in de finales stonden en vier Bekerkampioenen mogen toevoegen aan onze palmares. Prachtig!

Daarmee zit het zaalseizoen er bijna op. Wat nog rest is het ‘staartje’. Op 13 mei mag Meiden B1 zich nog melden voor de strijd om de Nationale Gesloten Jeugd Kampioenschappen in het centraal gelegen Hoogeveen. Als winnaar van de Topklasse nemen zij het op tegen de winnaars van de Topklasses uit de andere drie regio’s. Hetzelfde geldt voor Jongens C1; alleen veroverden zij hun plek reeds door tweede te worden in de Topdivisie (maar was er in één regio geen Topklasse). Hoe dan ook… beide, zet ‘m op!


Terug naar nieuws overzicht


Business Club