19|02

Vijf selecties naar finales Regiobeker

Sliedrecht Sport heeft dit seizoen weer een ijzersterke vertegenwoordiging in de finaleronde om de Regiobekers. Helaas werd Heren 3 in een spannende 3-2 uitgeschakeld, maar al onze jeugdselecties in de halve finale doorstonden die met vlag en wimpel.

Vijf selecties naar finales Regiobeker

Hoofdfoto: Jongens C

Om 13:00 uur barstte gisteren het spektakel los in sporthal De Dijk in Dordrecht. Zowel meiden A, B als C begonnen tegelijkertijd aan hun halve finales. Een uurtje later was alles ook weer goed en wel voorbij en stond er drie keer 3-0 op de scoreborden.

Meiden A, B en C gezusterlijk bij en door elkaar.

Slachtoffers van deze dadendrang waren Volley2B (in de C en B poules) en Voleco (Volley Lek en IJssel) in de A-poule.

Daarna was het de beurt aan de jongens, maar ook die hoefden geen enkele set achter te laten in Dordrecht. Jongens C knikkerde die van WIK eruit en de A-selectie deed dat met VC ‘t Aogje.

Meiden A was op dreef

Dat betekent dat we op zaterdag 22 april met vijf van de zes mogelijke jeugdselecties in de finales staan. Jongens B overleefde de schifting eerder in het toernooi helaas al niet.

De finales worden in het lieflijke Panningen (slechts 101 kilometer van Sliedrecht verwijderd) gespeeld. Jongens A, Jongens C en Meisjes C beginnen om 12:00 uur. Meisjes A en Meisjes B mogen om 15:00 uur het veld in.

Meiden C: foutloos… nou ja, grotendeels dan

 

Wedstrijdverslag van JA tegen VC ’t Aogje door Robin Bakker
Zaterdag 18 februari hadden wij de halve finale van de beker in sporthal De Dijk in Dordrecht. We vertrokken om 16:00 uur richting Dordrecht en kwamen rond half 5 aan. Het was daar erg druk, want er waren heel veel teams. Wij konden eigenlijk gelukkig al vrij snel beginnen met warm spelen en met de wedstrijd. De sfeer zat er goed in er werd hard gezongen en gejuicht bij elk punt. De eerste set wonnen wij met 25-6; het ging erg goed. De tweede set begon erg spannend en het ging op en neer, maar met een paar mooie punten van onze passer-loper en diagonaal wisten we uiteindelijk toch met 25-17 te winnen. De derde set ging gelukkig wat makkelijker en werden er twee jongens uit jongens C halverwege in gebracht en dat ging erg goed. We wonnen de derde set ook met 25-9 en daardoor hebben we de wedstrijd gewonnen en zijn we door naar de finale van de beker. Na de wedstrijd gingen we nog even Heren 3 aanmoedigen die naast ons speelde en even wat drinken en toen gingen we weer terug richting Sliedrecht.

 

Wedstrijdverslag van JC tegen WIK door Vic Westgeest
Zaterdag 15:00 uur, sporthal de Dijk; 12 gespannen gezichtjes luisteren aandachtig naar de laatste aanwijzingen van coach Jelte en Cas. En dan klinkt het fluitsignaal. De jongens van Sliedrecht schieten uit de startblokken. Al vroeg in de eerste set wordt er een gaatje geslagen tegen het altijd lastige Wik. Mede door de fantastische verdedigende acties en de kanonskogels die over het net worden geslagen weten de jongens van Sliedrecht de eerste set te winnen. De tweede set is een echte thriller. Wik gaat beter serveren, waardoor de passlijn van Sliedrecht het bij vlagen lastig krijgt. Maar de jongens van Sliedrecht zijn niet van plan om de tweede set te verliezen en na 3 setpoints gaat ook de tweede set naar Sliedrecht. In de derde set gaan de jongens door met waar ze de vorige set zijn gestopt; winnen. Al met al een uitmuntende wedstrijd. Op naar de finale.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club