12|11

Vijfde overwinning op rij voor Heren 1

Op de avond dat VoCASA van Dynamo wint, heeft ons Heren 1 een keurige prestatie geleverd door ZVH met 3-0 te verslaan. Daarmee werd de vijfde overwinning op rij geboekt. Het zou mooi zijn als dat volgende week tegen Taurus nog een vervolg zou kunnen krijgen...

Foto’s: Hans van Wijngaarden

Met Egbert op ‘t Hof in plaats van Frank Vlot als assistent-coach, begon de wedstrijd tegen de nummer laatst zoals je het eigenlijk wel verwacht had. Binnen de kortste keren had de thuisploeg een forse voorsprong te pakken: 8-2. Die liep via 13-5 uit tot 25-16, waarna je gedachten al gaan naar van die potjes die net wel of net niet binnen het uur worden afgerond.

Sliedrecht had nog te maken met wat van blessures herstellende spelers en startte daardoor met oud-Heren 1 – en tegenwoordig Heren 2-speler – Gerard Baan op de dia. Daar liet ‘good old’ Gerard zien dat hij het spelletje zeker nog niet verleerd was en nog prima mee kan op Eredivisie-niveau.

De tweede set ging in het begin wat meer gelijk op. Bij 9-10 nam ZVH zelfs een voorsprong en moest er door de blauw-witten echt gewerkt worden. Dat maakte het schouwspel een stuk interessanter. Na 17 gelijk nam Sliedrecht weer een voorsprong en liet die niet meer los: 25-21.

Ook in de derde set was er sprake van spanning en was het voor de vele toeschouwers leuk om naar te kijken. 10-7 werd 12-12 en een paar punten later (14-16) stonden de Zevenhuizers op voorsprong. Het setje werd hen echte niet gegund. Op 19 werd het gelijk, waarna Heren 1 er meteen maar een serietje van maakte: 23-19. Met 25-20 verdween ook deze set in Sliedrecht Sports tas: 3-0.

Qua stand op de ranglijst levert dat helaas geen winst op, aangezien Lycurgus, Orion en SSS ook drie-punters scoorden. Wel werden er twee punten ingelopen op koploper Dynamo, maar de relevantie daarvan is beperkt. In de strijd om wie er straks in de Kampioenspoule mag strijden, werden er wel goede zaken gedaan. Taurus verliest van SSS, waardoor het gat van ons als nummer 6, inmiddels vijf punten bedraagt met nummer 7 (Taurus).

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen dat team uit Houten op de rol. Een belangrijk potje…