23|10

Vijfsetters leveren eerste winstpunten voor zowel mannen als vrouwen

Heren 1 en Dames 1 hebben gisteravond beide hun eerste overwinning mogen noteren. Voor de vrouwen was het in de eerste wedstrijd van het seizoen, uit tegen VV Utrecht. Voor de mannen stond de vierde pot op het programma. In de vertrouwde De Basis werd VoCASA met 3-2 verslagen.

Verslagen van Vizier op Volleybal. Foto’s van Peter Verheijen.

Mannen
Sliedrecht Sport leek na twee sets (25-20, 25-21) op weg naar een snelle zege in drie sets tegen VoCASA, maar zag na 20-25 die optie in rook opgaan. In de vierde set had het er bij 19-15 nog alle schijn van dat de volle buit toch in de Basis bleef, echter knokte VoCASA zich terug in de set (19-18) en nam bij 22-23 de leiding over, hetgeen na setpoints op 23-24, 24-25 en 25-26 resulteerde in 25-27 winst en een 2-2 stand. In de vijfde set kon Sliedrecht Sport na 10-7 doordrukken voor de 15-7 winst.

Verslag VV Utrecht – Dames 1: onder de foto’s.

Vrouwen
Gisteren werden in de Eredivisie dames de eerste twee wedstrijden gespeeld. Om 19:00 uur werd er bij Voltena vs. FAST voor de eerste opslag in de Eredivisie van het seizoen 2022/ 2023 gefloten, een uurtje later ging ook de wedstrijd tussen VV Utrecht en Sliedrecht Sport van start. Voltena en Sliedrecht Sport boekten hun eerste overwinning  van het seizoen.

In de Domstad vochten VV Utrecht en Sliedrecht Sport in een vijfsetter om de winst. Na de eerste set na (25-22) werden de volgende drie steeds met ruim verschil beslist. Via 16-25, 25-17 en 15-25 kwam de setstand op 2-2. De tot dan ontbroken spanning werd ruimschoots ingehaald in de tiebreak, die uiteindelijk met 15-17 naar de bezoekers ging.

In set 1 kon Sliedrecht bij 16-16 op gelijke hoogte komen, daarvoor had het voordeel (10-7, 13-9, 15-12) steeds bij VV Utrecht gelegen. VVU maakte van 17-19 achter een 22-20 voorsprong en pakte de set daarna met 25-22.  In set 2 maakte Sliedrecht van 7-8 een 7-13 voorsprong en via 13-19 pakten ze de ruime zege en de 1-1 stand. VVU liep in set 3 van 6-1 en 11-2 naar 18-10 en won afgetekend. In de vierde set was het weer de beurt aan Sliedrecht Sport. Via de tussenstanden 3-8, 11-14 en 14-19 maakten ze met 15-25 gelijk.

Met 8-7 werd er van speelhelft gewisseld in de vijfde set en ook het eerste puntje daarna was voor VVU. Bij 9-9 een gelijke stand, VVU kreeg bij 14-13 de kans op de zege, Sliedrecht Sport liet bij 14-15 een mogelijkheden onbenut, voordat het bij 15-16 wel raak was.

Jolijn de Haan werd met 21 punten de topscorer van de partij.  Haar medespeelster Iris Vos liet er 18 voor Sliedrecht noteren. Bij Utrecht kregen Marly Bak en Iris Reinders beide 16 punten achter hun naam. Sliedrecht had een voordelige eigen score van 16 punten via een plus 5 met aces, een plus 13  voor aanvallende punten en een -2 voor blokpunten. Met 31 om 37 scores voor de tegenstander, waarin 15 om 20 foutserves en 14 om 16 aanvallende fouten, lag de foutenlast hoog.