Reglement en praktische info

Op deze pagina vind je alle relevante informatie over spelregels, scheidsrechteren, consumpties, afgelasting door slecht weer en nog veel meer.

Reglement en praktische info

Doorgang of afgelasting
Wanneer het toernooi vanwege te slecht weer niet door kan gaan op de geplande avond, komt het helaas te vervallen. Via deze site en de social media zullen we uiterlijk op de ochtend van de toernooidag laten weten of het toernooi doorgaat. Bellen is dus niet nodig.

Wijzigingen programma
Het is altijd mogelijk dat er op het laatste moment wijzigingen noodzakelijk zijn in het wedstrijdprogramma. Daarom is het belangrijk dat alle teams compleet aanwezig zijn om 18.15 uur, bij de aanvang van het toernooi. Dat geldt óók als jullie niet in de eerste ronde(s) moet spelen of fluiten!

Werktijden en later beginnen
Voor teams die hebben aangegeven écht niet de eerste wedstrijd te kunnen spelen vanwege late werktijden, zal geprobeerd worden dit zo in te plannen.

Parkeren
Er is aardig wat parkeergelegenheid (bij de voetbalvelden, bij zwembad/sporthal de Lockhorst, in de nabijheid van het station en op de parallelbaan in de Sportlaan zelf), maar het kost je wel een paar minuten om van daar bij het toernooiveld te komen. Hou daar rekening mee.
Let op! Aan één kant van de Sportlaan geldt een parkeerverbod. De politie controleert altijd streng op foutparkeerders.

Kleedkamers en toiletten
De kleedaccommodatie is beperkt. Wij adviseren de deelnemers geen kleding in de kleedruimten achter te laten om overbezetting te voorkomen. Gebruik de kleedkamers dus enkel als omkleedruimte. Je kunt gebruik maken van de toiletten in de kleedkamers en in de kantine.

Inspelen
Het is verboden in te spelen op of tussen de wedstrijdvelden als er wedstrijden aan de gang zijn. Elders op het sportpark is hiervoor voldoende ruimte.

Spelregels
Er wordt gespeeld volgens de Nevobo-regels. Bij iedere wedstrijd wordt er gewoon doorgeteld (geen sets en geen veldwissel). De wedstrijden worden op tijd gespeeld. Iedere gewonnen wedstrijd levert twee wedstrijdpunten op. Bij een gelijk spel krijgt elk team één wedstrijdpunt.

Wanneer twee of meer teams gelijk eindigen in een poule, beslist het saldo van de voor en tegen gescoorde punten over het hele toernooi. Is dit ook gelijk? Dan beslist het lot. Het team met de meeste punten is poulekampioen en ontvangt een prijs. Indraaien is toegestaan. Time-outs zijn niet toegestaan.

Bij gemengde teams mogen er maximaal drie heren in het veld staan; is men verplicht onderhands te serveren (dit geldt niet voor de sterke gemengde poule) en is alleen een ingehouden smash toegestaan (dit geldt ook niet voor de sterke gemengde poule). In gevallen waarin dit reglement niet voorziet, beslist de wedstrijdleiding.

Dames mogen ook deelnemen in een herenteam. Damesteams mogen eveneens inschrijven voor een gemengde of herenpoule.

Scheidrechters
Ieder team levert een scheidsrechter en teller. Het wedstrijdformulier met pen moet uiterlijk vijf minuten voor aanvang van de wedstrijd opgehaald worden en na de wedstrijd door dezelfde persoon teruggebracht worden bij de wedstrijdleiding. Moet je de wedstrijd ervoor zelf spelen, dan is het raadzaam het formulier eerder op te halen.

Op de velden zijn fluitjes en een scorebord met knijpers aanwezig. Door de knijpers te verplaatsen kan de stand bijgehouden worden door de teller. Het is dus niet nodig om op het wedstrijdformulier te ‘turven’. Fluitjes en scorebord moeten op de velden achterblijven; wedstrijdformulier met pen moeten na afloop van de wedstrijd ingeleverd worden bij het wedstrijdbureau.

Catering
In de kantine van vv Sliedrecht is meer dan voldoende eten en drinken in allerlei vormen en variaties te krijgen voor schappelijke prijzen en tot heel laat. Alle consumpties worden in principe ter plekke contant of via pin afgerekend. Het is ook mogelijk een rekening voor jullie team te openen. Dan ontvangen jullie na afloop een factuur van vv Sliedrecht.

Eigen catering
Het is toegestaan om eigen voedsel, frisdrank, sap of water te nuttigen tijdens de wedstrijden van het toernooi. Het is niet toegestaan om alcoholische dranken mee te nemen naar het toernooi. Glaswerk is eveneens niet toegestaan op en rond de velden.

EHBO
De hele avond zijn er vrijwilligers van de EHBO aanwezig. Ze zijn duidelijk herkenbaar en zitten in de buurt van het clubgebouw en tribune. Bedenk: een goede warming-up voorkomt veel blessureleed! Mocht je helaas toch gebruik moeten maken van een dokter of ziekenhuis, dan zijn verzekeringsgegevens noodzakelijk.Business Club