10|03

Voorbeschouwing Albert Stek: H1-Lycurgus

Woensdag 10 maart staat voor de heren van Sliedrecht Sport de eerste thuiswedstrijd uit de kampioenspoule op de planning. De mannen van Amysoft Lycurgus uit het hoge noorden van ons land zijn wederom te gast in sportpaleis De Basis.

Voorbeschouwing Albert Stek: H1-Lycurgus

Foto: Hans van Wijngaarden

Er staat niets boven Groningen… op Dynamo na dan 😉

De laatste keer dat onze mannen thuis speelde pakten zij een sterke en gretige 3-0 overwinning op Taurus en dit zorgde voor het op eigen kracht binnenhalen van de laatste plek in deze ‘poule met Nederlandse volleybalgrootmachten’. In het reguliere seizoen (voor zover we daar in deze tijd van kunnen spreken) ging niet iedere wedstrijd even lekker, maar toen de mannen van Paul van der Ven er moesten staan, stonden zij er ook met vuur in de ogen en hun borst fier vooruit! Dat belooft wat voor woensdagavond!

Volleyballes in Apeldoorn
We gaan even een paar dagen terug in de tijd. Afgelopen zaterdag trapte de mannen in het blauw/wit de kampioenspoule af met een uitwedstrijd bij ondertussen eeuwige rivaal Dynamo Apeldoorn. Echt spannend is het deze zaterdag eigenlijk nooit geweest. Sliedrecht Sport haakte de eerste set nog enigszins aan, maar in set twee en drie was het verzet gebroken. Dynamo had een lekkere middag, alles liep goed en ze hadden de gladiatoren van Paul dubbel en dwars in de tang. Zeker geen schande en er waren meerdere positieve punten van Sliedrechtse kant. Op de diagonaal stond Ivar de Waard heerlijk te vlammen en liet hij zowel Gerard als Marius vanaf de bank toekijken. Nog een positief punt is de ijzersterke comeback van Ian de Bus bij de mannen van één. Ik citeer commentator Michiel van Dorsten van Dynamo na weer een score van Ian ‘Die de Bus bij Sliedrecht, hij valt niet extra op, maar ik zit eens even goed op te letten en die jongen heeft nog geen bal gemist en zit met zijn blokkering overal bij.’

Harde klappen, snel thuis!
Nog geen maand geleden maakte de mannen uit Groningen de meer dan 2,5 uur durende rit richting Sliedrecht. Toen, zaterdag 13 februari, namen deze zelfde mannen een 3-0 overwinning mee uit De Basis en hadden zij de plaatsing voor de Kampioenspoule officieel op zak. Maar wat ik van deze wedstrijd nog maar al te goed weet, is dat het spel en de uitstraling van Groningen niet om over naar huis te schrijven was. Het spel was bij vlagen slordig, de uitstraling was wat nonchalant en alles leek op 70 of misschien nét 80 procent te gaan. Klopt, ze wisten met 3-0 te winnen, maar Sliedrecht Sport had deze wedstrijd zeker twee sets moeten pakken. En dit is precies waar wij ons aan vast moeten houden. Vanaf het eerste fluitsignaal moeten onze mannen er volle bak ‘opklappen’, ieder punt wat ze maken moeten ze vieren alsof het de Champions League winst is en in alle ogen moet het vuur zichtbaar zijn! Dit recept maken we compleet met dezelfde overtuiging en gretigheid als tegen Taurus. Mannen van staal en met de broodnodige ervaring zoals Michael, Niels, Bart, Ian en Gerard in de basis en dan heb ik er vertrouwen in dat we vanavond een spannende pot tegemoet gaan en we Lycurgus in de strijd om de titel wat kostbare punten af kunnen snoepen.

Albert Stek


Terug naar nieuws overzicht


Business Club