16|02

Voorbeschouwing D1: de nummer laatst, altijd lastig!

Nieuwe week, nieuwe tests, nieuwe kansen! ‘We zijn weer begonnen’. Dit is toch wel het gevoel wat nog steeds overheerst. De dames van Vera Koenen gaan als een raket. De competitie is, na de coronastop, vier wedstrijden onderweg en deze werden alle met overtuigende cijfers gewonnen. Drie keer stond er een strakke 3-1 in het voordeel van de blauw-met-witte-kleuren op het wedstrijdformulier en tegen Sneek gaf Dames 1 zelfs geen enkele set weg. Een lekkere reeks dus in deze nog steeds bijzondere competitie.

Voorbeschouwing D1: de nummer laatst, altijd lastig!

Foto: Roel Ubels

We moeten het toch even over de gehavende selectie hebben. Gelukkig is Pascalle hersteld van haar hersenschudding, maar op het moment van schrijven, is de selectie van onze dames nog steeds verre van compleet. Emma is herstellende van de operatie aan haar kruisband, Kirsten W. van de operatie aan haar vinger, Maureen zit met haar rug en de talentvolle Dagmar uit Dames 2 heeft een rugblessure. Daarbij tellen we op dat Ana niet speelt uit coronale overwegingen en komt de teller dus op maar liefst vijf speelsters te staan die niet binnen de lijnen kunnen of willen verschijnen.

Goud
Maar Sliedrecht zou Sliedrecht niet zijn om dit op de juiste, jeugdige en zeer talentvolle manier op te lossen. Naast de eerdergenoemde Dagmar Mourits mogen ook spelverdeelster Eline de Haan, libero Mika Pierik en passer/loper Mirte van der Sluis uit Dames 2 proeven aan het ‘grote werk’ in de Eredivisie. Deze speelsters kunnen zich in deze rare tijd mooi door ontwikkelen en door alle omstandigheden zijn ze voor Dames 1 nu simpelweg goud waard!

Oatmuske
Wat we bijna vergeten, is om het nog even over de tegenstander van dit inhaalduel te hebben. In de thuisBasis, waar iedere wedstrijd opnieuw de supporters gemist worden, komen de dames van Set-Up ‘65 uit het idyllische Ootmarsum op bezoek. Ze hebben alleen nog geen wedstrijd gewonnen. Het team onder leiding van de teruggekeerde coach Brahim Abchir lijkt in de verste verte niet meer op het team dat enkele jaren geleden nog in de Bekerfinale stond. Afgelopen weekend ging het thuis met 0-3 onderuit bij Eurosped en ook tegen Sliedrecht verwacht ik allesbehalve een overwinning voor het team uit ‘Oatmuske’. Maar, onderschatting ligt op de loer en laten we eerlijk zijn… spelen tegen de nummer laatst is altijd lastig!

De livestream, mét deskundig commentaar van de mensen van Sliedrecht Sport TV, is woensdag 17 februari natuurlijk wederom geheel gratis te volgen via deze site. Let op… we beginnen om 20:00 uur. Veel kijk- en luisterplezier!

Tekst: Albert Stek


Terug naar nieuws overzicht


Business Club