13|04

Voorbeschouwing D1 – Flamingo’s/Activia: ‘De puntjes op de i’

Vandaag is de laatste wedstrijd in de kampioenspoule, maar nog belangrijker: de aanloop naar de finalewedstrijden die al komende woensdag in Sporthal De Basis gaan beginnen. Alles staat daarom reeds in het teken van deze reeks van wedstrijden die gaat bepalen wie er dit seizoen Nederlands kampioen wordt. Vandaag nog even de puntjes op de i zetten om te pieken in de wedstrijden daarna.

Voorbeschouwing D1 – Flamingo’s/Activia: ‘De puntjes op de i’

SLIEDRECHT , 13-10-2018 , Sliedrecht Sport D1 - FAST Flamingo's Activia D1

Foto: Peter Verheijen

Omdat de dames er op 30 maart al voor gezorgd hadden dat zij zich kwalificeerden voor de finalewedstrijden was ook de uitwedstrijd in Ootmarsum er één om vooral vorm te tonen en te werken aan het zelfvertrouwen. En dat pakte prima uit. Set-Up is thuis een geduchte tegenstander te noemen – er werd in de kampioenspoule tot afgelopen zaterdag thuis nog niet verloren – maar de Tukkers werden op alle fronten vakkundig afgetroefd.

Daarmee mogen we toch wel aannemen dat komende woensdag VC Sneek de tegenstander zal zijn in de best-of-five om het kampioenschap, wat betekent dat we de Friezinnen voor de derde keer gaan treffen in de finale om het kampioenschap. In 2012 waren er vier wedstrijden voor nodig om Sneek op de knieën te krijgen en kon het eerste landskampioenschap in onze geschiedenis worden gevierd. In 2017 was het wederom Sneek waarmee in de finale de degens gekruist moesten worden. In de laatste wedstrijd die gespeeld werd in Sporthal De Stoep werd het derde landskampioenschap een feit.

Sneek en finales… het zijn altijd enerverende wedstrijden geweest die op het scherpst van de snede werden uitgevochten. Ook in de bekerfinale en om de Supercup werd er al tegen elkaar gestreden, in totaal vier keer, met een 2-2 tussenstand.

Nu gaan we alweer voor de zesde keer in de geschiedenis de finale om het kampioenschap met de dames spelen; voor de derde keer op rij! Na de Supercup en de beker kan de derde prijs van het seizoen in de wacht worden gesleept. Veel ‘3-en’ zoals u kunt lezen… hopelijk geldt het scheepsrecht ook in het volleybal!

Voor vandaag is het zaak om het team klaar te stomen voor de finalewedstrijden. Op woensdag 17 april (19.30) wacht de eerste wedstrijd. Op 20 april (onder voorbehoud) wordt er in Sneek (ook nog onder voorbehoud dus) voor de tweede keer gestreden en dan treffen de ploegen elkaar op woensdag 24 april voor de mogelijk beslissende derde wedstrijd in Sliedrecht. Een vierde wedstrijd (uit) zal waarschijnlijk op 4 mei worden gespeeld en is er een vijfde wedstrijd nodig, dan wordt deze op zaterdag 11 mei weer hier in Sporthal De Basis afgewerkt.

Carel van Rijsbergen

Bekijk hier het programmaboekje van vanavond


Terug naar nieuws overzicht


Business Club