23|10

Voorbeschouwing D1-Peelpush door Joris van Wijngaarden

De competitie is drie wedstrijdrondes ver en duidelijk wordt dat de strijd ook dit jaar wel eens tussen Sliedrecht Sport en Apollo 8 zou kunnen gaan. Onze dames hebben evenals Apollo de volle score en het spel ziet er gedegen uit. Vera Koenen zal haar team verder blijven ontwikkelen. Een mooie brede selectie met volop talent en ambitie zijn ingrediënten om met vertrouwen dit seizoen het publiek te vermaken. Wat fijn dat de tribunes weer vol lopen en de vertrouwde sfeer terugkeert in De Basis.

Voorbeschouwing D1-Peelpush door Joris van Wijngaarden

Tekst: Joris van wijngaarden

Ongewild moest ik terugdenken en kwam tot de conclusie dat we in het Coronajaar 2020 een feestje hebben gemist. Wie herinnert zich nog seizoen 1995/1996? Dat was het jaar dat onze dames in de Eredivisie debuteerden. Nu speelt Sliedrecht Sport dus als enige eredivisieclub 25 jaar op het hoogste niveau. We konden niet bevroeden dat we zo’n sterke (sterkste?) club zouden blijven.

Ik ben er nog steeds van overtuigd dat dit alles te danken is aan het feit dat we altijd een club gebleven zijn waar aandacht is voor jong, oud, getalenteerd of gezelligheidslid. Hier is een krachtige basis van vrijwilligers aanwezig die door weer en wind de club overeind houdt. Die basis moet net als de topteams in beweging blijven, zowel in de teams als bij het vrijwillige kader moet energie gestoken worden in talentontwikkeling. Zit je op de tribune en denk je: ‘ik wil best meebouwen aan deze club’, klamp iemand aan of stuur een mailtje.

Nu naar de wedstrijd. Want ik moest bij Peelpush denken aan ook zo’n leuke hechte vereniging, waar je lid van zou willen zijn. Altijd werken aan het opleiden van jeugd en het talent een kans geven. Het vrijwel ongewijzigde team met vertrouwde begeleiding is degelijk, ervaren en vooral sterk in het verdedigen. Kortom een hechte ploeg die de bal van de vloer wil houden. Voor het publiek meestal de leukste potjes. De smashes moeten vandaag wat harder meiden! Geef ze geen kans.

Vanavond vanaf 20:00 uur in sporthal De Basis. Kom kijken en beleef het mee!

Wil je alvast het programmaboekje van vanavond bekijken, check dan deze link.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club