22|01

Voorbeschouwing D1-Zwolle: outsider op bezoek

Aanstaande zaterdag staat de belangrijke thuiswedstrijd van D1 Sliedrecht Sport tegen het verrassende Djopzz Regio Zwolle Volleybal D1 op het programma. Na een volleyballoze periode zijn de meiden van trainster Vera Koenen gelukkig weer wekelijks voor het ‘echie’ aan het ballen.

Voorbeschouwing D1-Zwolle: outsider op bezoek

Foto's: Brian Cleton

Tekst: Jerry van Rekom

Wedstrijden zijn nog wel met publiekloze tribunes en dat is voor geen enkel team leuk, maar zeker niet voor de altijd in een overvolle Basis spelende Sliedrechtse formatie: “Het is niet leuk om zonder onze vaste supporters te spelen, maar hopelijk kunnen ze wekelijks van de livestream genieten. Wij zijn wel blij dat we weer ‘echt’ kunnen volleyballen.”

Uitbetalen
De succesvolle trainster, die vorige week haar contract met een jaar verlengde, kent wel wat personele problemen, maar dat nadeel levert ook weer een voordeel op: “We hebben vier afwezigen, waarvan drie met behoorlijke blessures en één speelster die niet wil spelen vanwege corona. Dat heeft natuurlijk impact op ons team. We zijn dit seizoen met een ander team begonnen dan waar we nu mee spelen. Tegenover het feit van de afwezigen staat dat we libero Kirsten Knip, international en oud-speelster van Sliedrecht Sport, hebben kunnen verwelkomen. Dat geeft veel rust in het achterveld, maar ook veel extra gezelligheid in het team. Daarnaast hebben we veel hulp van jonge, talentvolle speelsters van Sliedrecht Sport Dames 2. We geven ze daarmee ook de kans om naar het niveau van D1 toe te groeien. Dat gaat zich nog wel uitbetalen.”

Outsider
De doelstelling van dit seizoen is om kampioen te worden, overigens net zoals elk seizoen de afgelopen jaren. Daarnaast wil Koenen er voor zorgen dat haar team met plezier volleybalt en attractief spel laat zien. Als dat lukt heeft D1 Sliedrecht Sport een goede kans tegen de naaste concurrenten: “Apollo en Eurosped zijn de sterkste concurrenten, maar Zwolle is zeker een outsider.” Dat laatste genoemde team, de tegenstander van aanstaande zaterdag, staat niet voor niets zo hoog. Koenen verwacht dan ook een spannende wedstrijd: “Zwolle is een enthousiast team dat serieus stappen zet op weg naar een hoger niveau. Dus we zullen tegen hen volle bak moet gaan.”

Veel spektakel dus aanstaande zaterdag aanstaande. Volle bak in het veld én volle bak in de livestream die vanaf 16:00 uur voor iedereen gratis te volgen is via SliedrechtSport.nl.

Het team van Regio Zwolle vind je via deze link.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club