03|02

Voorbeschouwing Dames 1 tegen Dynamo

Het is weer eens wat anders… Doorgaans is ons Dames 1 al geplaatst voor de Kampioenspoule als dat de mannen ook lukt. Dit seizoen is het omgekeerd.

Voorbeschouwing Dames 1 tegen Dynamo

Okay, de kans dat Sliedrecht nog ingelopen wordt door Voltena en/of Peelpush is minimaal, maar toch… het moet toch maar weer even gebeuren, zoals een vermaard oud-coach altijd pleegde te zeggen. De laatste drie nationale wedstrijden tegen FAST (3-2 winst), VCN (2-3 winst) en Sudosa-Desto (3-0 verlies) zijn daar het levende bewijs van.

Verzachtende omstandigheden zijn er zeker, zoals het moordend tempo waarin de wedstrijden elkaar opvolgen. Dat heeft deels met het korte seizoen (vanwege de WK) te maken en deels met het succes in de Europacup. Het is de laatste weken vrijwel elk weekend én doordeweeks raak. Naar mate het einde van de reguliere Eredivisie in zicht komt, wordt het alleen maar erger: 8 februari uit tegen Chieri in Italië, 11 februari uit naar Sneek, 14 februari uit bij Peelpush in Limburg, 15 februari thuis tegen Voltena en dan 18 februari de kwartfinale voor de Beker tegen Apollo. Ga er maar aan staan…

En dan helpt een flink aantal blessures en een griepgolf, zoals die afgelopen tijd door de ploeg ging, ook niet mee. Gelukkig lijkt aan het fysiek malheur een eind te komen en is zaterdag de primeur voor versterking Evie van Kerkvoorde in het blauw-wit. Ergens voelt het dus een beetje als dat er een doorstart gemaakt wordt.

Tot en met 15 februari kan er hernieuwd ritme opgedaan worden. Daarna moet het team er staan om de strijd om de prijzen aan te gaan, met die kwartfinale voor de Beker en daarna de Kampioenspoule, die uiteindelijk uitmondt in het duel om het landskampioenschap. Het is zeker spannender dan de afgelopen seizoenen, maar de meiden hebben al aangetoond tot grote hoogte te kunnen stijgen met hun spel. Nu nog een kwestie van pieken op de juiste momenten. Jullie kunnen het!

De wedstrijd tegen het Apeldoornse Dynamo begint zaterdag om 20:00 uur in De Basis. Daaraan voorafgaand neemt Dames 2 (nummer 4 in de Topdivisie) het op tegen de nummer 2: Ledûb uit Budel. Dat duel begint om 17:15 uur.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club