11|02

Voorbeschouwing Edwin Koene: Topper(s) in De Basis

de topper zelfst.naamw. (m.) Uitspraak: ['tɔpər] Verbuigingen: toppers (meerv.) 1) iemand die of iets dat heel goed is en waarvoor veel belangstelling is.

Voorbeschouwing Edwin Koene: Topper(s) in De Basis

Foto: Pim Waslander

Zie hierboven de officiële definitie van diegene en datgene wij zaterdag vanaf 18.00 uur – onder voorbehoud – in actie kunnen gaan zien. De dames van Sliedrecht Sport en Team22. De nummer twee tegen de nummer 1. De landskampioen tegen. Ja, tegen wie eigenlijk? Tegen een team dat geen landskampioen kan worden. Tegen een team dat niet mee mag doen in de kampioenspoule. Tegen een team waarvan speelsters kunnen worden opgenomen in de selectie van de nationale ploeg. Tegen een team waarvan speelsters mee kunnen gaan doen aan het wereldkampioenschap volleybal dat op 23 september begint in Nederland.

Er staat voor de speelsters van beide teams dus wel iets op het spel zaterdagavond. Sliedrecht Sport wil de koppositie in de eredivisie heroveren. En revanche nemen voor de eerder dit seizoen geleden 3-2 nederlaag in Ede. Jolijn de Haan was dat duel goed op dreef getuige haar 21 gemaakte punten.

Aan de andere zijde van het net was diagonaal Elles Dambrink van Team22 goed voor, hoe kan het ook anders, 22 punten. Overigens heeft Dambrink haar debuut als international al gemaakt. Zij speelde al in de Nations League. Fleur Savelkoel noteerde 14 punten. Voor deze 21-jarige passer/loper is het een weerzien met oude bekenden. Fleur speelde namelijk tussen 2016 en 2021 voor de blauw-witten. Datzelfde geldt voor middenspeelster Demi Korevaar die in het seizoen 2018-2019 in Sliedrecht actief was. Ook Demi scoorde tegen Sliedrecht Sport 14 punten.

Maar de meest opvallende naam bij Team22 is wat mij betreft die van de minst scorende speelster. De libero. Myrthe Schoot. 33 jaar jong. Speelde voor clubs als VC Weert, Longa ’59, Dela Martinus en TVC Amstelveen. Was van 2012 tot vorig jaar actief in de Duitse competitie. Keerde op verzoek terug in de Nederlandse competitie om het Nederlandse volleybal verder te helpen. Hulde. Maakte in 2010 haar debuut voor het Nederlands team. Onder Avital Selinger, bondscoach toen en bondscoach nu. En coach van Team22.

Hopelijk gaat u genieten van dit topaffiche. Met Jolijn, Elles, Fleur, Demi, Myrthe en Avital. Maar ook met Vera, Carlijn, Rochelle en al die andere toppers. Welkom terug in de Basis. Fijn dat u er weer bent!


Terug naar nieuws overzicht


Business Club