13|11

Voorbeschouwing en programmaboekje vanavond

Onze eigen Jorian Hak blikt alvast vooruit op de 'vriendenstrijd' van vanavond in De Basis. En vooruit... voor wie niet kan wachten, doen we er ook alvast het programmaboekje bij. N-joy!

Voorbeschouwing en programmaboekje vanavond

Foto: Peter Verheijen

Onze mannen speelden afgelopen weekend in Nijmegen tegen VoCASA. Net als Orion, de tegenstander van twee weken geleden, waren de mannen van VoCASA aan een goede reeks bezig. De eerste echte test voor de ploeg van VoCASA coach Erik Gras kwam in vorm van het team van onze coach Paul van der Ven. Na zeven heuvelen te hebben getrotseerd, wachtte de achtste heuvel in vorm van deze goede ploeg uit Nijmegen. Zij waren van plan deze heuvel als een berg te doen voelen. Onze mannen waren echter scherp vanaf punt 1 en hadden bovendien een zeer goede trainingsweek achter de rug.

Sliedrecht Sport had een hoog niveau laten zien tegen Dynamo Apeldoorn en Orion uit Doetinchem. Deze wedstrijden werden beiden met 3-2 verloren. Maar was de ploeg van Paul en Marnix ook in staat dit niveau te halen tegen het Nijmeegse VoCASA? Gelukkig werd het voor de Sliedrechters geen vierdaagse, maar een klinkende drie-setter zonder blaren. Dit belooft wat voor de volgende horde: de mannen van Taurus.

De wedstrijd tegen Taurus uit Houten is er eentje tussen twee ploegen die veel energie in hun spel leggen. Leuk voor het publiek en goed voor de sfeer in de zaal. Ook qua niveau lijkt het goed te komen zaterdag. Taurus heeft een uitgebalanceerde ploeg met jong talent en ervaren eredivisiespelers die een paar seizoenen geleden nog de nationale beker wonnen. De wedstrijd tegen Taurus is ook een strijd tussen twee vrienden. Sliedrexcht- coach Paul van der Ven en zijn Houtense evenknie Niels Plinck zijn al tientallen jaren goed bevriend, maar graven voor deze wedstrijd de strijdbijl op.

De spelersgroep van Niels Plinck boekte op zijn beurt vorig weekend de derde zege van het seizoen tegen VCN uit Capelle aan den IJssel en wel met een stevige servicedruk en sterke side-out. Onderdelen uit het volleybal die de mannen van Sliedrecht ook tot in de puntjes beheersen. Kortom: een echt volleybalgevecht zaterdag in De Basis, ‘ge(banket)staafd’ met perfecte passjes van Mart de Groot. Je kunt een Houten ploeg hebben maar als je zelf van staal bent, win je uiteindelijk de strijd!

Zaterdag vanaf 20:00 uur gratis en live mee te beleven in De Basis (mits in bezit van Corona-pas en ID) of te volgen via deze site.

Via deze link beland je bij het programmaboekje van vanavond voor een preview….


Terug naar nieuws overzicht


Business Club