17|01

Voorbeschouwing Europa Cup: ‘dromen van kwartfinale’

Het zou zomaar kunnen: de vrouwen van Sliedrecht Sport vertegenwoordigt bij de laatste acht in de strijd om de CEV Cup, het tweede Europese bekertoernooi voor clubteams. Na de 3-2 nederlaag in de heenwedstrijd bij het Roemeense Stiinta Bacau kan de formatie van Vera Koenen bij winst de kwartfinale halen. Eén ding is zeker: een kolkende avond in De Basis lonkt op dinsdag 22 januari.

Voorbeschouwing Europa Cup: ‘dromen van kwartfinale’

Tekst: Arco Bomgaars / foto: Pim Waslander

Spelverdeelster Ana Rekar haalde het bij de evaluatie eind december, toen zij haar eerste volle kalenderjaar bij Sliedrecht Sport nog eens de revue liet passeren, aan: niet alle gewonnen titels in 2018 maar die ene wedstrijd in Bacau, waar Sliedrecht Sport ver verwijderd van eigen huis en haard en ‘verborgen’ door het ontbreken van livestream of Facebook-impressies een puike teamprestatie neerzette door de Oost-Europese opponent tot het uiterste te dwingen. “Omdat we onszelf daar overtroffen hebben. Soms moet je een nederlaag lijden om te kunnen winnen en dat is daar gebeurd.”

Hoogtepunten
Trainer Vera Koenen, bezig aan haar eerste jaar van haar tweede termijn in Sliedrecht, roemde achteraf ook de teamprestatie van haar speelsters. “Dit was met afstand de beste wedstrijd die we dit seizoen hebben neergezet.” Een evenaring of misschien zelfs een verbetering van die prestatie is volgende week dinsdag noodzakelijk om de volgende stap in het Europese avontuur van het seizoen 2018-2019 te kunnen zetten.

De uitgangssituatie is kraakhelder: Sliedrecht Sport heeft na de nederlaag in Roemenië een overwinning nodig om door te kunnen gaan. Een 3-0 of 3-1 triomf betekent meteen plaatsing, bij een 3-2 zege zal een golden set de beslissing moeten brengen. “Januari heeft twee absolute hoogtepunten voor ons: de halve finale in de beker tegen Eurosped op donderdag 31 januari en de Europa Cup-ontmoeting met Bacau negen dagen eerder. Dat zijn de wedstrijden waar het om gaat, die we willen spelen.”

Ritme
Enig nadeel is dat de huidige koploper in de eredivisie zo’n 48 uur voor de ontmoeting met Bacau nog een competitiewedstrijd af moet werken bij Talentteam, dat op zaterdag geen halruimte heeft. Vera Koenen: “Ideaal is het niet, maar het is een gegeven waar we mee om zullen moeten gaan. We missen daardoor een rustdag, dus we zullen in de aanloop naar die twee wedstrijden net wat meer rust moeten inbouwen. Nee, in sparen geloof ik niet. Dat gaat ten koste van het ritme. En dat hebben we tegen Bacau, dat heel degelijk volleybal speelt, hard nodig.”

De wedstrijd begint op 22 januari om 19.30 uur in sporthal De Basis in Sliedrecht. Kaarten zijn voor 5 (kinderen) of 10 euro (volwassenen) te koop via Volleybal.nl/tickets of aan de kassa op de avond zelf (indien nog beschikbaar).


Terug naar nieuws overzicht


Business Club