11|10

Voorbeschouwing Europacup: debutantenbal

Edwin Koene blikt vooruit op de wedstrijd Sliedrecht Sport tegen Bevo Rekkenshop Roeselare van vanavond. Hij bestempelt het duel als een 'debutantenbal in De Basis'.

Voorbeschouwing Europacup: debutantenbal

Voor de 17e keer beginnen de dames van Sliedrecht Sport aan een Europees volleybalseizoen. Net als de afgelopen jaren wordt deelgenomen aan de Challenge Cup. De tegenstander in de eerste voorronde is Bevo Rekkenshop Roeselare uit België.

De echt serieuze voorbereiding voor de ploeg van coach Elroy Bezemer op dit Europeacuptreffen bestond uit twee wedstrijden tegen VC Sneek. Het duel om de Supercup ging helaas in Sneek met 3-1 verloren. Maar afgelopen zaterdag waren de rollen omgekeerd. Na een spannende ontmoeting won Sliedrecht Sport de vijfde set en dus de wedstrijd van de Friezinnen.

Vorig seizoen schaarde Sliedrecht Sport zich door overwinningen op BAR uit Montenegro en HOLTE IF uit Denemarken bij de laatste 8 van de Challenge Cup. In de kwartfinale bleek de uiteindelijk winnaar CHIERI uit Italië een maatje te groot. Van de selectie van toen staan alleen Lana, Noa en Louise ook nu weer op het wedstrijdformulier. De overige speelsters maken hun Europese debuut voor de blauw-witten.

Tegenstander Roeselare is dit seizoen een nieuwe club in de hoogste divisie van het Belgische volleybal. Hoe kan het dan dat zij nu al Europees spelen? Dat is te danken aan Hermes Oostende. De ploeg waar Sliedrecht in seizoen 2021-2022 Europees door werd uitgeschakeld. Dit eredivisieteam won afgelopen seizoen de Challenge play-offs en behaalde hiermee een Europees ticket. Maar Oostende trok zich terug uit de Liga en schonk de ticket aan nieuwkomer Roeselare. Kennelijk kan dat zo bij onze Zuiderburen.

Saillant detail is dat de nieuwe trainer/coach van Roeselare, Koen Devos, vorig seizoen nog trainer van Oostende was. En nog opvallender is dat hij maar liefst zeven speelsters van zijn oude club meenam naar Roeselare; Yana De Leeuw, Sien Devos, Bieke Kindt, Charlotte Leys, Tea Radovic, Megan Vanden Berghe en Kory White. Van de vijf andere speelsters hebben er twee ook een Oostende-verleden: Iris Vandewiele en Sofie Van Acker. Vandewiele komt net als Laure Flament over van VDK Gent. Van Acker, Leen Van Grinsven en Saar Wallaeys speelden vorig seizoen nog bij Roeselare toen het uitkwam in de eerste nationale, het niveau onder de Belgische eredivisie.

Afgelopen zaterdag debuteerde Roeselare op het hoogste volleybalniveau van België. In sporthal Beveren verloor de ploeg met 1-3 van E.S. Charleroi Volley. En vandaag, zeven weken na de eerste training, wacht alweer het debuut op Europees niveau voor de ploeg van Koen Devos.

Met recht mag deze Europese wedstrijd dus worden gezien als een debutantenbal. De return is aanstaande dinsdag 17 oktober.

Ik wens u veel kijkplezier.

 

De wedstrijd begint vanavond om 19:30 uur. Kaarten zijn nog verkrijgbaar via deze link


Terug naar nieuws overzicht


Business Club