30|10

Voorbeschouwing H1 door Ruben van Mourik… en programmaboekje

Vandaag biedt De Basis weer een dot spektakel. Vanaf 17:15 uur nemen de mannen van Frank Vlot's Heren 2 het op tegen Sovoco. Vanaf 20:00 uur is het tijd voor de topper tegen Orion. Dat wordt weer vuurwerk in het veld. Ruben van Mourik blikt alvast vooruit...

Voorbeschouwing H1 door Ruben van Mourik… en programmaboekje

Foto: Pim Waslander

‘Nieuwe ronde, nieuwe kansen’

Het is in de oktobermaand gelijk ‘vol d’r op’ voor de equipe van Paul van der Ven. De afgelopen weken stonden achtereenvolgens wedstrijden tegen Dynamo, Topvolleybal Limburg en Lycurgus op het programma. Aanstaande zaterdag mogen de mannen aantreden tegen Active Living Orion. Dit team heeft tot nu toe iedere keer de volle buit in de wacht weten te slepen.

De Sliedrechters wonnen van Topvolleybal Limburg, maar kregen zowel tegen Dynamo als Lycurgus, na een goede openingsfase, het deksel op de neus. Zondag kwamen de blauw-witten goed uit de startblokken (25-23), maar in de sets daaropvolgend kwam Sliedrecht niet meer boven de twintig punten en keerde het onverrichter zake huiswaarts. tekst: ruben van Mourik

Komend weekend: nieuwe ronde, nieuwe kansen als Sliedrecht Sport aantreedt tegen Orion. De wedstrijden tussen Sliedrecht en Orion kunnen sinds de verhuizing naar De Basis steevast op spektakel rekenen. Vorig jaar nog werden de mannen uit Doetinchem nog door Sliedrecht uit de finale van het landskampioenschap gehouden. Dit jaar worden de kaarten opnieuw geschud.

Orion heeft net als vorig jaar een ijzersterk team met veel ervaring. In de zomer is Orion bovendien aangevuld met een aantal Scandinavische krachtpatsers. Daarnaast is ook geïnvesteerd in de jeugd. Beau Wortelboer is bijvoorbeeld zo’n groeibriljant waar we de komende jaren vast nog veel van gaan horen. Aan het roer staat een oude bekende: Dirk Sparidans. Dirk speelde tussen 2005 en 2007 bij Sliedrecht Sport. De teamweekenden met ‘De Vrienden van Sliedrecht’ in Heerlen, Tilburg, Groningen en Dublin maakten van hem een echte topsporter. Hij bouwde daarna een prachtige volleybalcarrière op. Dit is zijn eerste jaar als hoofdtrainer in de Nederlandse eredivisie. Welkom terug in Sliedrecht, Dirk!

Sliedrecht Sport is in de breedte gegroeid en versterkt. Naast de sterke spelers van vorig seizoen die het team steeds meer mogen dragen, heeft het team een kwaliteitsimpuls gekregen met de komst van onder andere Floris van Rekom en Erik van der Schaaf.

Het wordt een mooi avondje in De Basis. Vuurwerk gegarandeerd!

En hier vind je alvast het programmaboekje voor vanavond.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club