29|01

Voorbeschouwing H1: wie wil het het meest?

Het seizoen is dan eindelijk ‘begonnen’. Voor zowel Sliedrecht als de tegenstander van zaterdag, SSS uit Barneveld, was de herstart van de competitie na de coronabreak eigenlijk de start. Beide teams waren niet eerder in actie gekomen. Inmiddels wordt zaterdag het vierde potje gespeeld en treden de mannen van Sliedrecht Sport voor de tweede keer aan in de eigen thuisBASIS. Het zal nog altijd onwennig voelen: een lege tribune, geen voorprogramma, maar alles conform de nieuwe protocollen. Onwennig, maar blij toch te mogen spelen.

Voorbeschouwing H1: wie wil het het meest?

Door: Roy Kroon

Voor Sliedrecht Sport is de start ‘redelijk’ te noemen. Een set pakken tegen Dynamo, winst in Nijmegen en toch wel een zuur verlies in Capelle. De mannen zijn nog niet vol op stoom. De vaste patronen zitten er nog niet helemaal in, maar gelukkig is er nog wat tijd. De personele bezetting blijft wel een dingetje, met het improviseren op de middenas. Al zullen meerdere teams in de competitie af en toe wat moeten schuiven en schipperen om aan te kunnen treden. Een rare tijd, waarbij het de taak van Paul van der Ven en Marnix Elbers is om de mannen elke week weer (vooral mentaal) klaar te stomen om alles te geven. Het heilige vuur moet worden aangewakkerd en de ambitie moet weer van alle koppies af te lezen zijn.

Emotionele rollercoaster
Deze ‘luxeproblemen’ hadden ze in Barneveld maar al te graag gehad, zo vermoed ik. Zij hadden de herstart van de competitie toch echt anders voorgesteld. Een waardeloze herstart, met het onverwacht overlijden van de hoofdcoach van Heren 1. Warm moet de steun aanvoelen die zij vanuit heel volleyballend Nederland hebben gehad. Het verlies maakt het hier uiteraard niet minder om. SSS moet in de emotionele rollercoaster proberen op te krabbelen, aan te haken en ook vooral weer het plezier en de passie zien te vinden om dit seizoen toch nog tot een mooi einde te brengen. Het zal lastig worden, maar de situatie waarin zij verkeren kan ook verbroederen en het team wellicht tot ongekende prestaties doen stijgen.

Slopende vijfsetters
De sportieve start van SSS liet dit echter nog niet zien. Vorige week is er hard verloren tegen Lycurgus, maar de week ervoor werd wel knap een setje gepakt tegen Orion. Dat zijn natuurlijk ook niet de makkelijkste teams om tegen te starten. Ongetwijfeld zullen de ‘groenen’ tegen Sliedrecht Sport meer kansen zien. Sliedrecht Sport zal daarentegen weer eens een lekkere overwinning willen boeken na twee slopende vijfsetters op rij. Het wordt een mooie clash, waarbij de wil om te winnen de doorslag zal moeten geven. Hoe graag wil Sliedrecht Sport?


Terug naar nieuws overzicht


Business Club