12|04

Voorbeschouwing H1 – Zaanstad: ‘De laatste van de eerste’

Morgenmiddag staat de laatste wedstrijd van ons Heren 1 op het programma. De laatste wedstrijd van de eerste keer dat WE in de Eredivisie spelen. Het was een prachtig seizoen.

Voorbeschouwing H1 – Zaanstad: ‘De laatste van de eerste’

Foto’s: Rick den Besten

Het spelen in de Eredivisie is wel degelijk andere koek dan het ‘cupfighten’ van vorig seizoen gebleken. Wekelijks, soms zelfs meerdere malen per week, de degens kruisen met de top van Nederland vraagt andere kwaliteiten. Het is zwaar, zowel fysiek als mentaal. Ook het omgaan met een andere competitievorm vraagt aanpassing. Aanpassing in belasting, in teamsamenstelling en opstellingen. Maar ondanks het zware programma en ondanks de vele aanpassingen was het seizoen 2018-2019 bovenal leuk en gaaf.

Een seizoen om met trots op terug te kijken en om ook van te leren. Het is daarom een mooie keuze geweest van de Stichting Topvolleybal Sliedrecht om het contract van Paul en Marnix met twee jaar te verlengen. Immers, afgelopen seizoen zal vooral bestempeld worden als het eerste seizoen in de Eredivisie. De rek is er nog lang niet uit. Dat belooft nog wat!

Wie we volgend seizoen ook tegenkomen in die Eredivisie is de tegenstander van zaterdag: VV Zaanstad. Een club met een mooie historie en een type club vergelijkbaar met Sliedrecht Sport. Veel jongens van binnen de club of uit de regio in de selectie. Een steady bestuur, organisatie en ook sinds jaar en dag een mooie jeugdafdeling. Het beter maken van jonge spelers en seizoenen goed opbouwen is iets wat trainer/coach Sandor Rieuwers bij Compaen met verve heeft gedaan. De overstap naar Zaanstad was dan ook een mooie beloning voor hem. Samen met enkele sterkhouders van de topdivisionist was 2018-2019 ook voor hen het ‘eerste’ jaar.

Gedurende het seizoen werd er ook een beroep gedaan op enige creativiteit in de selectie, want ook voor VV Zaanstad is het seizoen lang en zwaar gebleken. Er moest teruggevallen worden op good-old Erwin Huinen, waardoor er een knappe plaats in de kampioenspoule werd bemachtigd. Ook in het Zaanse zal met enige trots worden teruggekeken op dit seizoen en ik zal niet de enige zijn die zegt dat de clashes tussen de beide teams van vanavond hebben gezorgd voor veel passie en strijd.

Hopelijk kunnen beide teams nog eenmaal de laatste energiebronnen aanspreken voor deze wedstrijd die eigenlijk nergens meer om gaat. Nog eenmaal alles uit de kast voor die laatste van de eerste…

Roy Kroon

Bekijk hier alvast het programmaboekje van zaterdag


Terug naar nieuws overzicht


Business Club