07|12

Voorbeschouwing: Heren 1 versus Limax

Na de geweldige uit-overwinning tegen het Groningse Lycurgus, blikt Wilco Struijk vooruit naar het treffen van zaterdag tegen het Limburgse Limax. Gaan we de stunt van Paul's SSS overdoen?

Voorbeschouwing: Heren 1 versus Limax

Foto: Pim Waslander

Na vorige week in Apeldoorn te hebben gespeeld en tussendoor ook nog een bezoek aan Groningen tegen topploeg Lycurgus te hebben afgelegd, staat er alweer een attractieve pot volleybal op het programma. Sliedrecht Sport Heren 1 ontvangt namelijk de mannen van Numidia VC Limax uit Linne. Scheidsrechter Wouter de Baar fluit om 20:00 voor het eerste fluitsignaal in sporthal De Basis.

Tevens betekent dit dat we alweer over de helft van reguliere competitie zijn. De eerste schifting wordt al gemaakt. Iedereen wil zich bovenaan nestelen voor de zo belangrijke eerste vier plekken, die directe toegang geven tot de A-poule. Limax staat tamelijk stevig in deze top 4, Sliedrecht gaat vol voor de winst om hierbij aan te haken.

De bezoekers verloren vorige week nog wel enigszins verrassend in en tegen Barneveld: 3-1. Bij winst had Limax zelfs even de koppositie gepakt in de Eredivisie. De equipe van coach Guido Görtzen is een mooie mix tussen ervaring en jong talent. Waarbij de namen van oud-internationals Nico Freriks en Rob Bontje bij iedere volleyballiefhebber een belletje doen rinkelen. Het team legt vooral veel risico’s in de service en behoort tot de best blokkerende teams van de BetCity Eredivisie.

Sliedrecht Sport speelt tot dusver een knap seizoen. Alleen het verlies tegen VoCASA voelt als een kleine domper. Sliedrecht kan tevens weer beschikken over middenman Raygid Isenia; die gaat ongetwijfeld voor de nodige punten zorgen. Verder kunnen Martijn en Frank Jasper Bouter uit Heren 2 inzetten. De tweevoudig Nederlands kampioen beachvolleybal vangt het gemis van de geblesseerde Youri Ebbelaar op, en gaf tijdens zijn eerste wedstrijd in officiële H1-dienst meteen zijn visitekaartje af met fantastische passing tegen Lycurgus.

Zaterdag komen de teams elkaar voor de tweede keer tegen dit seizoen. Een maand geleden verloor Sliedrecht Sport onfortuinlijk met 3-2. Sliedrecht Sport zal vanzelfsprekend uit zijn op revanche en strijden voor iedere punt, zoals je gewend bent. Tel daar het enthousiasme van het thuispubliek bij op en er is garantie op een verhit potje.

Graag zien we jullie dan ook weer in groten getale in de mooiste en gezelligste sporthal van Nederland. Tot zaterdag!


Terug naar nieuws overzicht


Business Club