15|04

Voorbeschouwing kwartfinale play-offs Dames 1

Na de 1-3 uit overwinning op donderdag, hebben onze vrouwen alles in eigen hand om de halve finale te bereiken. Daarin wordt gestreden tegen de winnaar van Utrecht tegen Sneek. De Friezinnen wonnen nipt de eerste ontmoeting in de tie-break. Edwin Koene blikt vooruit op de Sliedrechtse wedstrijd van zaterdag 14.30 uur.

Voorbeschouwing kwartfinale play-offs Dames 1

Foto: Hans van Wijngaarden

Even nog alles recapitulerend…. Alle teams hebben uiteindelijk hun 24 reguliere Eredivisie wedstrijden gespeeld. Hulde aan de competitieplanner en de wedstrijdsecretarissen van de dertien verenigingen. En nu? Voor de nummer één, Team22, zit het seizoen er echt op. De nummers 2 tot en met 9 zijn geplaatst voor de kwartfinales. Voor de nummer 10 tot en met 13 wachten wedstrijden om deze keizers’ baard in de B-poule. Want ja, behalve kampioen worden, uitgezonderd in de Eredivisie, en promoveren, is ook degraderen er dit seizoen niet bij.

De dames van Sliedrecht Sport, de huidige landskampioen, eindigden als tweede met 61 punten, 65 sets voor en 20 sets tegen. Coach Vera Koenen gaf voor dit seizoen aan liever in een winnaarspoule te spelen met de nummers twee, drie en vier. ‘’Voor het niveau van de bovenste vier heeft het meer zin om veel tegen elkaar te spelen. Voor het publiek zijn spannende wedstrijden tussen de koplopers ook leuker om te zien’’. Helaas niets van dit alles. Vandaag wacht de ontmoeting met de nummer 9 van de eindstand, Draisma Dynamo uit Apeldoorn. Goed voor 29 punten, 38 sets voor en 52 sets tegen. Dit seizoen een debutant in de Eredivisie. Hun doelstelling? Eindigen bij de eerste negen. Dat is gelukt. En wat Sliedrecht Sport betreft moet het hier maar bij blijven.

Maar toch. Beide ploegen begonnen op nul. Het voorspelde ‘tweetje’ (uitzege) is donderdag uitgekomen. Met enige durf, noteer ik voor zaterdagmiddag een ‘eentje’ (thuiszege). De equipe van captain Carlijn Ghijssen-Jans gaat winnen.

En dan wacht de halve finale, met ook weer een uit- en thuiswedstrijd. Tegen of VC Sneek, de nieuwe ploeg van Vera, of Booleans/VV Utrecht, de meest verrassende nieuwkomer dit seizoen in de dames Eredivisie. En … komende maandag de tegenstander van onze dames in de bekerfinale in Ede. VC Sneek won de eerste wedstrijd in Utrecht met 2-3 en heeft dus goede papieren om zich, ook vanavond, in Sneek te plaatsen voor de halve finale. Maar zover is het nu nog niet. Eerst nog deel twee van de kwartfinales. Maar de dames A-poule is wél begonnen.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club