15|04

Voorbeschouwing laatste H1-wedstrijd dit seizoen

Nog bijkomend van de vorige wedstrijd tegen koploper Orion, staat de volgende kraker alweer op het programma. Nummer twee van de kampioenspoule, Amysoft Lycurgus, komt namelijk op bezoek vanuit het verre Groningen. Jorian Hak blikt vooruit...

Voorbeschouwing laatste H1-wedstrijd dit seizoen

Foto: Roel Ubels

Waar het gros van de bezoekers op 2 april dacht snel weer in het Bankie plaats te kunnen nemen na een 0-3 nederlaag, kreeg deze echter te maken met een plottwist. Erik en Bart waren op dreef en namen het grootste gedeelte van de punten voor hun rekening. Paul en Marnix op hun beurt verrasten de tegenstander met positie- en systeemwisselingen en Orion leek geen grip te krijgen op het frivole en verrassend spelende Sliedrecht. Niets bleek minder waar en na een zinderende pot in De Basis, die tegenwoordig geen uitzondering meer zijn, trok Orion toch aan het langste eind. Het is tot nu toe echt smullen geblazen in de kampioenspoule en als deze lijn door wordt getrokken dan mogen we heel wat verwachten vanavond.

Sliedrecht heeft iets goed te maken met Lycurgus. We kunnen wel stellen dat er nog een ‘appeltje te schillen’ valt met de mannen uit ‘Grunnen’. We moeten zeker niet te lang terugblikken op de wedstrijd van 30 maart die met 3-0 verloren ging in de ‘Martinistad’. Dit doen we dan ook zeker niet. Het mooie aan volleybal is ook dat in het verleden behaalde gehaalde resultaten geen garantie voor de toekomst bieden en hiermee staat het vanavond gewoon weer 0-0.

Gaan de ‘Grunners’ grip kunnen krijgen op het onvoorspelbare spel van de Sliedrechters, heeft Erik wellicht zijn aanvalskwaliteiten nog verder bijgeSchaaft, Sluist Rick af en toe nog een bal in twee keer met succes door en passt Mart de/het Grootste gedeelte van de wedstrijd stabiel? Dit zijn enkele doorslaggevende aspecten vanavond in het treffen met Lycurgus.

Vanuit Groningen moet er vooral gelet worden op vice-topscorer van de Eredivisie, Joel Schneidmiller. Dit seizoen nam hij al 261 punten voor zijn rekening en hiermee zit hij topscorer Jelle van Jaarsveld op de hielen die tot nu toe al 272 streepjes achter zijn naam kreeg.

Verder in dit programmaboekje zal het nog genoeg aandacht krijgen, maar hierbij alvast een voorzet voor een emotionele avond in De Basis. Het is vanavond namelijk ook de laatste wedstrijd van Paul en Marnix in Sliedrechtse dienst; net als dat dat geldt voor Floris, Ivar, Niels en Joël. Zal dit dan het laatste stukje motivatie geven voor onze mannen om zich nog één keer het snot voor de ogen te volleyballen in de eigen Basis? We gaan het zien!


Terug naar nieuws overzicht


Business Club