16|11

Voorbeschouwing Merwedederby: Dames 1 versus Voltena

André van Leeuwen blikt alvast vooruit op wat het meest in de buurt komt van een derby voor Sliedrecht Sport.

Voorbeschouwing Merwedederby: Dames 1 versus Voltena

Foto: Guillaume Kortekaas

Zaterdag is het dan zover: de eerste Super Saturday van dit seizoen! Zowel Heren 1 als Dames 1 spelen dan hun thuiswedstrijd. Tel daarbij op de wedstrijd van Dames 2 en je hebt drie topwedstrijden in De Basis op één dag. Dames 2 start tegen Volley Tilburg om 15:30 uur. Alle reden om dan al in De Basis je plekje te reserveren. Om 20:30 uur speelt Heren 1 tegen SSS (van Paul en Marnix), dus ook dat zal spektakel opleveren.

De Merwedederby tussen onze vrouwen en het team van Voltena is zeker geen ‘tussendoortje’. Na de knappe overwinning in Apeldoorn zal het wrange gevoel van de laatste thuiswedstrijd helemaal weg zijn. Assen ging er toen met de winst vandoor en dat mag je zeker een stunt noemen. Alle reden voor onze dames om zich thuis te willen revancheren hiervoor!

Onze gasten van vanavond komen van de overkant van de Merwede. In de gelederen hebben ze twee ex-Sliedrechtse dames in de personen van Anique Tavenier en Senna van de Berg. Anique speelde in meisjes B in Sliedrecht, terwijl Senna vorig seizoen nog in ons Dames 2 schitterde!

Onze dames vinden we terug op plek 4, terwijl Voltena graag van plek 9 weg zou willen. Daarvoor hebben ze een tactisch spel ontwikkeld dat anders is dan het ‘normale’ zaalvolleybal in de Eredivisie. Met beachtopper Raisa Schoon in de Werkendamse gelederen, wordt het dus een strijd tussen normaal en anders; een mix van beach en zaal! Interessant om te zien wat daar de uitkomst van wordt.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club