20|03

Voorbeschouwing return halve finale Nationale Beker

We kunnen inmiddels bij elke wedstrijd van Dames 1 wel ‘CRUCIAAL’ op de cover van het programmaboekje zetten. Bij het affiche van vanavond had je dat op voorhand niet gedacht en na twee sets in de heenwedstrijd vorige week, leek ook dat dit een formaliteit zou worden, maar niets is minder waar. Feit is dat FAST de ‘homematch’ met 3-2 gewonnen heeft en er nu dus 3-0 of 3-1 gewonnen moet worden. 3-2 kan ook, maar dan volgt een tie-break in de vorm van een golden set. Wel spannend, maar een route die bij voorkeur vermeden moet worden.

Voorbeschouwing return halve finale Nationale Beker

Foto: Guillaume Kortekaas

In de wandelgangen wordt die ruime overwinning overigens wel voorspeld. FAST bungelt niet voor niets met nul punten onderaan in de B-poule, zoals de degradatiepoule bij gebrek aan degradatiemogelijkheden gedoopt is.

Maar ja, nog niet zo heel lang geleden werd het 3-2 toen FAST in de reguliere Eredivisie op bezoek kwam. En de generale repetitie voor dit duel – 3-1 verlies, afgelopen zaterdag tegen Apollo – is ook niet echt lekker. Hopelijk is Jolijn vanavond wel van de partij. Afgelopen weekend werd ze gespaard met wat rugpijn.

Wie bij Sliedrecht komt spelen, doet dat om prijzen te pakken. De Supercup ging verloren. Dat was extra spijtig omdat Laura de Zwart toen nog meespeelde. Het is allerminst zeker dat we de finale om het landskampioenschap gaan halen, dus kan de Nationale Beker wel eens de enige prijs zijn die nog binnen handbereik komt. Maar dan zal die finale wel eerst gehaald moeten worden…

Kom op meiden. Het is een rommelig seizoen, maar winst tegen FAST moet toch echt wel te doen zijn. Er zit veel potentie in het team, als de concentratie er maar is. Kijk naar de wedstrijd tegen Utrecht. Do yourselves a favour en beuk de gasten van dat veld. Op naar de finale en op naar die prijs!


Terug naar nieuws overzicht


Business Club